Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
To što se održalo u subotu 29.listopada u zagrebačkom ""Boogaloo Clubu"" ostaje zabilježeno, kao jedan od boljih koncerata u Zagrebu.To zadovoljstvo i užitak priredili su nam Nine Below Zero.

Odmah na početku ovog izvještaja sa subotnjeg koncerta u zagrebačkom ""Booogaloo Clubu"", treba kazati da su svi bili osupnuti i iznenađeni svirkom ovog iskusnog i vrsnog blues banda, koji nam dolazi sa otoka a naravno radi se o Nine Below Zero.

Kao predgrupa nastupili su nama već poznati Small House Brown, zagrebački blues band, koji praši svoju svirku svaki puta sve bolje i efektnije, ovaj puta scenski još atraktivniji i zanimljiviji. Stipe i društvo bili su dobro raspoloženi i stoga tulum nije izostao. Moram priznati da su dečki bili prava uveritra za ono što je uslijedilo.

Album ""Drivin" With The Blues"" bio je dostojno predstavljen u živo. Svirka je odisala angažiranošću, odisala je dobrom blues virbom i stoga reakcija nazočne publike nije izostala. Small House Brown potvrdili su svoj status možda trenutno i ponajboljeg blues banda u Hrvata. Naravno da uskoro očekujemo novi studijski uradak, a eto moja malenkost dobila je promo singl, koji ću uskoro promovirati u emisiji ""Rock – Oko "" uz naravno stručnu asistenciju lidera, vokaliste i gitariste Small House Brown-a Stipe Šubašića.

A onda, nakon kraće stanke na stage izlaze Nine Below Zero i kreću odmah.... udarno sa temom ""Walkin" Thru The Park"" a potom uslijedilo je ono što nitko nije baš previše očekivao. Slijedio je urnebesan rafal, vrhunski pripremljenih i izvedenih blues standarda. Publika u nevjerici jedno vrijeme je promatrala kako to svira prvenstveno ritam sekcija nažalost pokojnog Rorya, potom oko prelazi na Mark Felthama a onda na gitaristu Denis Greavesa, no nikako nemojmo zaboraviti na izuzetno raspoloženog klavijaturistu. Ma, dečki su pravi profesionalci, dečki iskreno prezentiraju ono što vole i to čine tako da jednostavno ne možete ostati ravnodušni. Cijeli prostor ""Boogaloo Cluba"" ritmično je disao i gibao se zajedno sa bandom, koji je samo prašio izvrsni r&b.

Nažalost, šteta što prostor kluba nije bio pun kao na Bill Wymanu i stoga neka bude žao onima koji su propustili ovaj zaista izvrstan koncert. Publike je bilo dosta, no nije bilo neke velike gužve, dečki iz Nine Below Zero svirali su puna 2 i pol sata, samim time potvrdili su,da su pravi profesionalci. Nije manjkalo apsolutno ničega, bilo je izuzetnih duela između gitare i usnjaka, unisonog sviranja klavijatura i gitare, bas gitare i bubnjeva. Moram istaknuti da me se osobno najviše dojmio basista, koji je kroz cijeli koncert zračio nekom posebnom vibrom. Nine Below Zero prošli su kroz svoje albume, bili su na Delti Mississippija, svirali su r"n"r iz "50-tih. Izvodili su bluz standarde i jednostavno uz sve to i oni sami su se dobro zabavljali.

Upravo što je to sve i bilo prezentirano na taj način, Nine Below Zero zvučali su izuzetno usvirano.
Činjenica je da je teško riječima opisati kako je sve to izgledalo i zvučalo, ali eto upravo danas u emisiji ""Rock – Oko"" imati ćete prigode čuti kako Nine Below Zero zvuče uživo, pa stoga nemojte propustiti današnju emisiju ""Rock –oko"" u kojoj vas očekuje još iznenađenja.

Isto tako činjenica je, da je ""Boogaloo Club"" postao središte rock i inih događanja u Zagrebu, stoga direktna pohvala ljudima koji rade na organizaciji samih događanja. Koncert Nine Below Zero prava je potvrda gore narečenog. Isto tako ubrzo nas očekuje još jedan izuzetan koncert 10. studenog u prostoru ""Boogaloo Cluba"" nastupa izvrsna bluz glazbenice Ane Popovic. Nemojte propustiti taj događaj!!!