Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
ana_popovic.jpgKada sam prije mjesec dana napisao i objavio rezenziju odosno kratki osvrt za album ""Ana! Live In Amsterdam"" na kraju tog teksta napisao sam, citiram :""Nikako ne propustite 10. studeni, jer upravo tada u ""Boogaloo’’ Klubu u Zagrebu nastupiti će ova mlada i izuzetna bluz glazbenica. Nemojte propustiti ovaj album a isto tako ni koncert koji će uslijediti za mjesec dana. Ana Popović garantira vam vrhunski glazbeni doživljaj.’’ Upravo to se sinoć dogodilo u ’’Boogaloo Clubu’’, bio je to vrhunski glazbeni užitak i doživljaj. IZVRSNO! BRAVO!

Prije nastupa Ane Popović, nastupio je zagrebački rock & blues band ""Blues Machine"", koji su svojom svirkom, za gotovo sat vremena dobro pripremili probranu nazočnu publiku. Blues Machine izvodili su svima nama drage i provjerene rock & blues standarde. Publika ih je dobroprimila, a potom točno u 22 sata i 26 minuta na stage izlazi najprije band ( bolje kazati izuzetno uigrana ritam sekcija ), koja nas je osupnula ogromnom količinom narastajućih tonova. Započela je furka koja u sebi sadrži i nosi ama baš sve, ima tu: funkya, soula, rocka, psihodelije, jazza, r & b i bluza, Ana Popović i njezin band fantastično spajaju apsolutno sve glazbene stilove.

Već na samom otvorenju i početku koncerta bilo je jasno, da ova mlada dama suvereno vlada scenom.
Ana sa svojim bandom sinoć je odradila koncert, koji će se dugo pamtiti i o kojem će se još dugo pričati. Jednostavno teško je naći riječi za ono što se sinoć dogodilo.

Polako sređujem dojmove od sinoćnjeg koncerta, pa tako i od razgovora sa Anom nakon koncerta ( gdje se pokazala kao izuzetno pristupačna i nadasve draga osoba ). Jednostavno, osobno ne nalazim odgovarajuće riječi da bih opisao sinoćnji koncert izuzetne glazbenice Ane Popović. Stoga, citirati ću riječi svog prijatelja inače okorjelog fana ""Floyda"", koji je jednostavno kazao, citiram : ""Ovo je bilo nešto najbolje što sam čuo od zadnjeg koncerta Pink Floyda na kojem sam bio.""

Mene osobno izuzetno me se dojmio apsolutno jedinstveni i nadasve osobni stil sviranja gitare, koji je Ana izgradila na utjecajima od Albert Kinga preko Stevie Ray Vaughana do Ronnie Earla, a svakako tu je i njezin studij jazz gitare. Sve to zajedno polučilo je zaista van serijsku gitaristicu. Drugi i ne manje važan detalj njezine glazbene osobnosti je Anin vokal, koji zvuči toliko crno da je za ne vjerovati.
Njezin vokal pun je osjećajnosti, senzibilnosti, on je istovremeno snažan i nježan presvučen profinjenom baršunastom ovojnicom, koja mu daje toliko izraženu osobnost. Treće, Anin scenski nastup apsolutno zadovoljava sve svjetske kriterije kada je u pitanju bluz scena. Svi znamo da je današnja bluz scena teško osvojiva, da na njoj uspijevaju zaista najbolji, a Ana je jedna od tih. Ana Popović sa svojih samo 29 godina, osigurala je svoje mjesto, na toj i takvoj sceni.

Ova mlada gitaristica, pjevačica i skladateljica svojim talentom i sposobnošću prezentacije ulazi među sam vrh svjetske bluz scene. Nakon sinoćnjeg nastupa mnogi su se zapitali što će tek biti za 20 godina..... wow....pravo ludilo.
Svi Vi koji niste bili sinoć na koncertu, vjerujte, propustili ste jako, jako puno. Stoga, slijedeći puta, nikako nemojte propustiti koncert izvrsne i osobite glazbenice Ane Popović.

Na kraju, što reći osim sretan sam što imam i DVD ""Ana! Live In Amsterdam"", da se uvijek mogu podsjetiti na vrhunski glazbeni doživljaj i užitak, kojeg su sinoć Ana Popović i njezin band ( Denis Palatin na bubnjevima i Fabrice Ach na bas gitari) priredili probranim fanovima dobre glazbe. Još jednom sve pohvale organizatorima ovog glazbenog spektakla ""Mega muzici"" & Fenderu te naravno ""Boogaloo Clubu"".

Nadam se skorom ponovnom susretu te još jednom ovakvom vrhunskom glazbenom događaju i užitku. Što kazati osim: ""Doviđenja Ana ! Do neke slijedeće prigode!

Izvrsno! Bravo! Bis!""