×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

U srijedu je u zagtrebačkom VIP klubu pred brojnom publikom nastupila mlada hrvatska glazbenica Elma Burnić i održala koncert s repertoarom brazilske glazbe, sevdaha, jazz standarda i autorskih kompozicija.

Nastup je počela uz klavirsku pratnju Paula Kempfa, poznatog po svirkama sa sarajevskim bendom Zabranjeno pušenje, s kojim je izvela niz bossa nova standarda i nekoliko sevdaha, od kojih se istakla minimalistička ali rafinirana interpretacija slavne sevdalinke "Emina". Zatim se Elma Burnić primila gitare i izvela svoju novu autorsku pjesmu i ujedno singl s novog albuma, "Magleni dan", finu baladu koja otkriva njezin kantautorski potencijal. "Magledni dan" nastala je u suradnji s Paulom Kempfom, a Elma Burnić je povodom novog singla rekla; „Ponekad prvo nastane tekst pa melodija, a ponekad je obrnuto, ali u Maglenom danu spojili su se glazba i riječi gotovo u jednom trenu kao da je skladba što prije htjela doći na svijet", te dodala da su joj glazbeno eksperimentiranje te povezivanje kultura Istoka i Zapada nit vodilja u pisanju i skladanju pjesama.

Nakon stanke duo je dobio pojačanje u vidu multi-instrumentalista Maria Perčinića na kontrabasu, te Zdenka Ivanušića, poznatog zagrebačkog saksofonista. U drugom je bloku naglasak bio na bossa nova i jazz standardima. Brazilski klasici poput "Mas que Nada", "Garota de Ipanema", "Corcovado", "Desafinado", "Insensatez",  izvrsno odgovaraju Elminom baršunastom glasu, i čak ako se ne može govoriti o naročito inovativnoj intrepretaciji ovih često čuvenih pjesama, izvedba je itekako imala šarma. Također smo čuli i niz jazz standarda poput "Summetime", "Night in Tunisia" i "Caravan" (najpoznatijih u instrumentalnoj verziji), da bi koncert zaključio klasik "Is You Is Or Is You Ain't My Baby". Elma Burnić pokazala se kao vokalistica dopadljivog i gipkog glasa i delikatne izvedbe, a treba pohvaliti i minimalističku ali efektnu klavirsku pratnju Paula Kempfa.  Jazzerski i bossa nova dio koncerta odao je Elminu ljubav prema tim glazbenim idiomima, ali ipak nije izlazio iz granica nepretencioznog easy listeninga, dok su emotivne i nadahnute izvedbe sevdalinki bile pravo osvježenje. Koncert je u svakom slučaju otkrio novi glazbeni talent na domaćoj sceni.