Jazz i klasika
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

5. VEČER 0007  ZBA8455Rasprodanim koncertom nagrađivanog trija Korngold završen je 7. MAGfestival - međunarodni festival komorne glazbe koji se od 27. kolovoza do 4. rujna održavao u jedinstveno gotičkoj dvorani Muzeja grada Splita. MAGfestival je i ove godine, zahvaljujući originalnosti projekta i kvalitetno osmišljenom programu, prepoznat kao dio branda EFFE Festival Label.

U subotu (27.8.) strast i čari talijanske barokne glazbe otkrio nam je ponajbolji hrvatski barokni sastav - ansambl Ars longa, na čijem koncertu smo po prvi puta u povijesti MAGfestivala čuli i čembalo, neizostavni dio svakog ansambla koji na autohton način izvodi glazbu 18. stoljeća - jednog od najbogatijih i najraznolikijih u povijesti glazbe. Kako je zvučala glazba glazbenog salona u 19. stoljeću dočarao nam je u ponedjeljak (29.8.) trio međunarodno priznatih umjetnika Laura Vadjon (violina), Antigoni Tsalla (flauta) i Mislav Režić (gitara). Festivalski MAGansambl u srijedu (31.8.) izveo je program koji se na ovim prostorima još nije imao prilike čuti – dio ciklusa „Kammermusik“ Paula Hindemitha.

Dah jazza donio nam je brass kvintet Podium - sastav koji je nastao prije dvije godine iz želje za izvođenjem repertoara za kvintet limenih puhača na vrhunskoj razini. Oni su nam u četvrtak (1.9.) između ostalog izveli i integralnu praizvedbu "Saxbrass suite" Ivana Josipa Skendera. Za rastanak, do ponovnog susreta na MAG-u, renomirani i višestruko nagrađivani klavirski Trio Korngold iz Njemačke u nedjelju (4.9.) izveo je kapitalna djela J. Brahmsa i P. I. Tchaikovskog.



Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici