Festivali

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Vatromet 2

Ljeto ljubavi je službeno započelo otvorenjem prvog izdanja Sea Star Festivala. Umag je postao regionalno glazbeno središte, a posjetitelje u nekoliko dana festivala očekuje bogat glazbeni i popratni sadržaj.

Nulti su dan na rasporedu bili domaći bendovi; prvi je na rasporedu bio M.O.R.T. Nautilus bina smještena je unutar ATP stadiona Stella Maris. M.O.R.T.-ovci su krenuli na vrijeme, a satnica se poštivala u minutu za svaki bend. Za svirku su imali samo pola sata, a tijekom njihovog se nastupa ekipa još upoznavala s festivalskim prostorom.

RamboAmadeus JulienDuval

Kandžija i Gole žene odradili su žestoki set, produkcijske mogućnosti su im išle u korist. Dobro izgledaju i na velikoj bini, a ispred nje su okupili solidan broj ekipe koja je plesala i skakala u ritmu njihovih i tuđih uspješnica.
Atmosfera je nakratko splasnula kada je Rambo Amadeus kročio na binu, propovijedajući svoju filozofiju. Publika je bila podijeljena, neke je Kandžija prenabrijao pa su se mogli čuti komentari "Ajde, care, zaspat ćemo!", dok su neki prihvatili kraljevski koncept i unutar stadionskog prostora. Car je uz zvukove trube poveo publiku na svečanu ceremoniju otvaranje festivala i mikrofon predao, kome drugom nego - Šajeti. Kakva bi to manifestacija u Istri bila da se on ne pojavi? Pa bez njega se ne bi računalo, zar ne? Predstavio je vaterpoliste iz svih zemalja Exita koji su se u moru dodavali loptom koja je stigla iz Novog Sada. S obzirom na to da su temperature pale, sigurno ni voda nije bila najtoplija, ali dečki su hrabro obranili boje Exita i simbolično uplivali u ljeto ljubavi. Poruka ljubavi i mira poslana je u svijet, a štafetu je zamijenila lopta. Nema veze, drug Tito je sigurno ponosan.

SARS fotoMarkoRistic

Prava je fešta krenula kada se na binu popeo Kawasaki 3p. U publici nije bilo čovjeka koji je odolio njihovom zaraznom ska ritmu. Svatko na bini brije svoje, no zajedno briju najbolje. Glasno su pozvani na bis, kako i ne bi nakon onakvog završetka s "Antonija" i "Puta Madre".
S.A.R.S. nikada nije bio hiperaktivniji. Žare nije skrivao oduševljenje što je headliner nultog dana prvog izdanja Sea Star Festivala, jer, kako kaže: "Večeras pišemo historiju." Bio je i oduševljen što se uživo uključio u program RTL televizije, morao se svima pohvaliti. Cijeli je bend ostavio srce na bini, uistinu su se potrudili da naprave fantastičan šou svirajući najveće hitove. Publika ih jako voli i oni su toga još više svjesni. Dobili su dobar odaziv te uživajući u zvjezdanom statusu predstavili su se u najboljem svjetlu. Između svake se pjesme publika nabrijavala na "Perspektivu" i pjevala prepoznatljivu melodiju, no dobili su je tek na samom kraju. Do tada su se već dovoljno raspjevali i rasplesali, dobili zadovoljavajuću dozu S.A.R.S.-ovskog stava.
I više nego dobro za nulti dan. Ekipa se polako okuplja, a na svaku notu Prodigyja, samo sa snimke, euforija eksponencijalno naraste. Očekivanja su velika, jako velika, ali nekako ne sumnjamo u njih. Pivo je dvadeset i šest kuna.