Festivali
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Sea Star Petak 2019 53 of 66

Konačno smo dočekali početak nove festivalske sezone. I ove godine je ta čast pripala Sea Staru, i moramo reći, nije nas nimalo razočarao. Iako u malo debljoj odjeći nego na koju smo navikli,prvi dan Sea Stara nas je držao rasplesanim do ranih jutarnjih sati.

Bilo je tu za svakoga ponešto, što je i glavna karakteristika ovog festivala. Prvo veliko skandiranje večeri pripalo je Vojku V, koji je u nešto malo više od sata doveo publiku u delirij izvevši svoje najpopularnije hitove kao što su „Kako to“, „Ne može“ te neke od hitova još iz doba Dječaka kao što su „Narodna“ i „Lovrinac“. Poslije Vojka nastupila je britanska trap zvijezda IAMDDB. Punim imenom Diana De Brito, poznata po hitovima “Trophy”, ”Shade” , “More” te mnogim drugim zapalila je stage. Zaljubljenici ove vrste muzike uživali su u glasu i stasu ove mlade Britanke gotovo sat vremena.

Sea Star Petak 2019 26 of 66

Tesla Main stage nakon nje je promijenio zvuk, na pozornicu je stupila talijanska techno megazvijezda Ilario Alicante te je rasplesao do zadnjeg mjesta popunjen prostor ispred Tesla stagea. Ilario je poznat po hitovima “Wax weapon”, “Thera”, “Awakened” te “Apogeo”. Ljubitelji techna došli su na svoje, nakon njega je nastupio „tata“ techna Sven Vath, njemački DJ s preko 30 godina karijere. Ovaj Nijemac zasigurno je svakom tko sluša elektroničku glazbu na vrhu liste, a Sea Star ga je doveo ni više ni manje nego nama u Umag!

Ruskinja Nina Kraviz imala je čast uvesti Sea star u sunčano jutro i zatvoriti prvi dan festivala. Nina, za koju se veže epitet kraljice techno glazbe niti ovaj put nije razočarala. Držala je mnogobrojnu publiku u ekstazi do fajrunta. Za vrijeme Sven Vatha, unutar Nautilus Arene nastupali su popularni Krankšvester, čije su hitove mnogobrojni fanovi znali od prve do zadnje riječi.

Sea Star Petak 2019 63 of 66

Malo je reći da je Krankšvester zapalio stage! Poznati po svojim kontroverznim hitovima kao što su “Dubai” i “Retardirana”, na opće veselje svih prisutnih izveli su veliku većinu svojih dosadašnjih djela. Osim Addiko Tesla stagea i Nautilus arene Sea star nudi i četiri manja stagea; Electric waves, Exotic lagunu, Beach grooves te silent party na Silent octopus stageu. Ovi stageavi su se pokazali kao pun pogodak, jer je zabava na njima bila do usijanja! Tu su se mogli čuti najrazličitiji hitovi, od plesnih hitova 80-ih do najnovijih MTV-ijevih hitova koji trenutno ruše top ljestvice. Ekipa na prvom danu Sea stara je bila vidno oduševljena, bilo je tu za svakoga po nešto. Od tvrdih techno melodija Sven Vatha i Nine Kraviz do zabavnih tekstova i jos zabavnijeg nastupa Vojka V. Svatko je došao s puno, a ujutro izašao s vrlo malo energije, sve atome snage većina je ostavila na dance flooru.

Prvi dan smo pozdravili, s nestrpljenjem čekamo drugi gdje kao zvijezde večeri dolazi hip hop senzacija Wu-Tang Clan, a od domaćih snaga moći ćemo čuti Bajagu&Instruktore, Hladno pivo i Nolu, te techno zvuke beogradskog DJ-a Marka Nastića te našeg najpoznatijeg DJ-a Petra Dundova. Ako je suditi po prvom danu, drugi će biti ništa manje spektakularan!



Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici