Festivali

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Ljeto i službeno može početi. Iako ne još kalendarski, glazbeno definitivno. Sezonu ljetnih festivala otvara Sea Star u Umagu koji se održava 27. i 28.svibnja na svima već dobro poznatom mjestu, Stella Maris resortu. Organizacijski, moram priznati, možda i nije baš bilo na nivou. Redovi pred ulazom bili su poprilični te se na ulaz, uz već kupljenu kartu( samo zamjena za festivalsku narukvicu), čekalo skoro pa sat vremena. Ni nakon ulaska, čekanju nije bio kraj. Čekalo se i na kartice na koje se uplaćivao novac. Jedino sredstvo plaćanja hrane i pića bile su te kartice. Cijene su klasično festivalske, veće nego obično. Ponuda hrane poprilično je šarolika, od vegetarijanskih opcija do palačinki s različitim punjenjima.

ssf

Kad je u pitanju glazba, stvari su bile puno drugačije u odnosu na organizaciju. Već prvu večer bilo za svakoga po nešto. Pregršt glazbenih žanrova i talentiranih izvođača.

Na glavni stage (Tesla stage) prvi su se popeli svojim Trapless i Kukus koji su dobro zagrijali publiku i podigli atmosferu.

Nakon njih na pozornicu je dosao Vojko V. Splitski reper iznenadio je nastupom zajedno sa Konstraktom koja je s njim izvela hit 'Zovi čovika'.

Potom je na redu bila slovenska kantautorica Senidah, a nakon nje se na stage vratila Konstrakta. Ona je definitivno bila zvijezda večeri i uoči njezinog nastupa okupio se najveći broj publike. Ostavila je svoj hit s eurovizije za kraj nastupa, a publika je zajedno s njom otpjevala cijelu pjesmu. Moglo bi se reći da je njezin prvi nastup u Hrvatskoj bio pun pogodak.

SENIDAH Photo MATIJA BORBELJ 21 EXIT Team

Iako se headliner s kojim su najaviljivali cijeli festival (Iggy Azelea) na kraju nije pojavila, Onyx je bio dostojna zamjena za nostalgičare ljubitelje hip hopa. Konstantnom interakcijom sa publikom držao nas je sve u dobrom raspoloženju.

ONYX x STOLE x SMOKE x P PHILLIE Marko Edge 48

I pred sam kraj večeri, prava poslastica i za ljubitelje elektroničke glazbe. Talijanski trojac Meduza počastio nas je nastupom vrijednim pamćenja.

Na kratko smo posjetili i Nautilus arenu za vrijeme nastupa Tijane T. Drugi stage, potpuno drugačija atmosfera, potpuno drugačija publika. Nautilus arena bila je dupkom puna. Posjetitelji su uživali u ritmovima i neumorno plesali.

Slijedi nam još drugi dan festivala, a čekaju nas nastupi između ostalih Amelie Lens i Dubioze Kolektiv. Vremenska prognoza im za sad ne ide u prilog, ali ne sumnjam da će se velik broj posjetitelja svejedno skupiti u bilo kojem slučaju.



Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici