Kompilacija
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

RSD

Svi ljubitelji glazbe 22. travnja trebali bi prisustvovati prigodnim programima koji će se održati u prodavaonicama ploča diljem svijeta, kao i u Zagrebu. U nastavku donosimo deset najočekivanijih stranih izdanja među kojima ćete sigurno naći nešto veoma zanimljivo i za vlastitu kolekciju.

 

David Bowie

David Bowie - "Cracked Actor (Live In Los Angeles '74)"
Fanovi Davida Bowiea bit će oduševljeni dosad neobjavljenim trostrukim LP izdanjem snimljenim u Los Angelesu davne 1974. Tony Visconti u New Yorku dobio je zadatak remiksanja snimke nastupa između Diamond Dogs i Philly Dogs turneja s pjesmama "Dogs", "Changes", "Suffragette City" i "Space Oddity", između ostalih.

vic

Vic Chesnutt - "West Of Rome"
Kantautor Vic Chesnutt objavit će drugi album "West Of Rome" na vinilu. Dvostruki, sirovi i melodičan album producirao je Michael Stipe iz REM-a i dobio pohvale mnogih kritičara diljem svijeta. Dvostruko će LP izdanje sadržati studijski album uz izmijenjen redoslijed pjesama te B-strane i demo snimke koje fanovi dosad nisu imali priliku čuti.

thinking

The War On Drugs - "Thinking Of A Place"
Nakon fantastičnog albuma "Lost In The Dream" iz 2014., The War On Drugs novi će album najprije objaviti na vinilu. Pjesma "Thinking Of A Place" bit će objavljena u dva dijela, na dvije strane.

big

The Notorious B.I.G. - "Born Again"
Dvadeset godina nakon smrti legendarnog repera, album "Born Again" ponovo će se naći na policama prodavaonica ploča. Na njemu gostuju Eminem, Snoop Dogg i Missy Elliot.

big boss

Bruce Springsteen & The E Street Band - "Hammersmith Odeon London 75"
Prvi nastup Brucea Springsteena i The E Street Banda izvan SAD-a dobiva posebno limitirano izdanje povodom Record Store Daya. Koncert održan 1975. u londonskom Hammersmith Odeonu sadrži izvedbe klasika s albuma "Born To Run" koji je objavljen tri mjeseca prije koncerta.

Andre

Andre 3000 - "All Together Now"
Pjesma Beatlesa "All Togehter Now" dobila je funky izdanje. Za to je zaslužan Andre 3000, a svijet ju je prvi put čuo 2010 u reklami za Nike koja je emitirana za vrijeme finala NBA lige. Zabavno i energično izdanje sadrži originalni miks pjesme i dosad neobjavljenu instrumentalnu verziju.

Vangelis

Vangelis - "Blade Runner" Soundtrack
Mnogi je smatraju najboljom filmskom glazbom ikada, Vangelisova djela za sci-fi klasik koja uvode slušatelja u mračan svijet Ridleya Scotta. Poseban dizajn obilježava trideset i petu godišnjicu filma iz 1982.

atomic

Atomic Bomb Band - "The Music Of William Onyeabor"
Nigerijski funk glazbenik William Onyeabor mnoge je sate života proveo snimajući u jednom od najnaprednijih afričkih studija, no nikada glazbu nije izveo uživo pred publikom. Njemu u čast, Luaka Bop, izdavačka kuća iz New Yorka, okupila je supergrupu koju čine Alexis Taylor (Hot Chip), Pat Mahoney (LCD Soundsystem), Money Mark (Beastie Boys) i mnogi drugi, kako bi izveli pjesme u intimnoj atmosferi pred manjim brojem znatiželjnika. Ti su nastupi zabilježeni na ovom izdanju te su vjerodostojno prenijeli duh originalnih izdanja.

star

John Wiliams - "Songs from Star Wars: A New Hope"
Četrdeseta obljetnica filma "Star Wars: A New Hope" proslavlja se posebnim deset-inčnim izdanjem koje sadrži najbolju filmsku glazbu Johna Williamsa.

big

Big Thief - "Mythological Beauty"
Indie rokeri Big Thief na putu su prema uspješnoj karijeri, a dva će najnovija singla objaviti na ovogodišnji Record Store Day. "Mythological Beauty" i "Breath In My Lungs" svidjet će se svima koji vole moderniji rock'n'roll zbuk i njihov album iz 2016. "Real Love".

Kompletan popis stranih izdanja možete pronaći OVDJE.

Record Store Day



Izvještaji



Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima


Decapitated feat. Incantation, Nervosa, Kassogtha - nihilizam na najjače


J.R. August uz brojne goste proslavio 10 godina karijere