Kompilacija
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

INmusic

Uz odlične headlinere na Main Stageu, ove godine na World Stageu Inmusic festivala u tri dana možete pogledati čak dvanaest izvrsnih bendova. Pogledajmo što nas sve očekuje.

 

Prvi dan (19.06.)

sms

Slow Motion Suicide
Slow Motion Suicide bend je koji vješto spaja alternativni rock s pop glazbom i gitarskim rifovima kao što to čini primjerice Incubus. Debitantski album naziva Slow Motion Suicide izašao je 2016. i najavili su ga singlom Castaway. Pravo su osvježenje na domaćoj glazbenoj sceni!

Billie Joan
Mlada kantautorica pravog imena Ivana Pezo karijeru je započela 2013. godine kao solo umjetnica. Prošle godine bila je finalistica natječaja Zasviraj sa Žujom te je do sada nastupala po brojnim lokalnim i regionalnim festivalima. Debitantski album izdala je 2017., a zahvaljujući svom radu dobila je mnoge pohvale kritike i publike kao dio generacije mladih i autentičnih glasova naše glazbene scene.

Throes + The Shine
Spoj rocka i kudura koji je stvorio sasvim novi zvuk naziva rockduro. Throes je rock duo, a The Shine su kuduro vokali. Suradnju su počeli 2011. godine, a 2012. objavljuju prvi album Rockduro. Nastupi su im ispunjeni energijom, plesnim ritmovima i afričkim prizvucima. Drugi album Mambos de Otros Tipos objavili su 2014. godine i publici ga predstavili na značajnim festivalima kao što su Rosklide, Lowlands, Rock en Seine. Treći album izašao je 2016. i njihov tipičan zvuk upotpunio je elektronikom što ih čini još zabavnijim i energičnijima uživo.

Kiwanuka

Michael Kiwanuka
Mladi britanski kantautor čiji je debitantski album Home Again izašao 2012., a je ostvario veliki uspjeh i zaslužio nominaciju za britansku glazbenu nagradu Mercury. Surađivao je s mnogim značajnim glazbenicima, a koncerti diljem svijeta su mu dupkom puni. Njegov rad karakteriziraju soul, rock'n'roll i folk. Prvi ugovor potpisao je za izdavačku kuću Communion i službeno je započeo karijeru izdavanjem dva EP-a; Tell Me a Tale i I'm Getting Ready. Krenuo je na turneju s Adele i zasjeo na treće mjesto Brits Critics Choice liste te prvo mjesto BBC-evog Sound of 2012. Drugi album Love & Hate izdao je 2015. i našao se na brojnim listama najuspješnijih albuma 2016.

Drugi dan (20.06.)
La Volpe
Alternativni rockeri iz Splita okupili su se 2014. godine. Karijera im započinje s 3 studijska singlea, nastupima po Hrvatskoj i BiH, a nakon toga odlučili su snimati prvi album. Njihov zvuk možemo opisati kao alternative, grunge i indie rock u jednom.

Matt Shaft

Matt Shaft
Matej Magdić mladi je hrvatski kantautor, ulični svirač violine i student Muzičke akademije u Zagrebu koji djeluje pod umjetničkim imenom Matt Shaft. Iza sebe ima 4 objavljena singlea, a vješto barata mnogim glazbenim instrumentima. Do sada je nastupao u Kset-u, Rockmarku, Vinylu i ušao je u finale Imagine festivala 2016. godine. Za svoj stil kaže kako je mješavina popa, folka i indiea.

Kel Assouf
Bend koji je nastao 2006. godine i karakterizira ih jedinstven zvuk koji je nastao kao miks tradicionalnog i modernog. Angažirani su i u promicanju borbe protiv diskriminacije i promociji tuareške kulture općenito. Ove će nam godine predstaviti svoj najnoviji album Tikounen koji vrvi rockom i tradicionalnim afričkim ritmovima što će rijetko čije plesne cipele ostaviti u stanju mirovanja.

Repetitor

Repetitor
Beogradski garažni rock/post-punk trio vraća se na Inmusic nakon odličnog nastupa na jubilarnom izdanju festivala. Djeluju od 2005. godine i od tada se nižu regionalni nastupi, festivali, nastup u Kini i Rusiji te europska turneja. Iza njih su dva studijska albuma; Sve što vidim je prvi put (2008.) i Dobrodošli na okean (2012.), a na dvanaestom izdanju Inmusica imat ćemo prilike čuti kako predstavljaju svoje najnovije izdanje naziva Gde ćeš. I dalje se drže svog prepoznatljivog zvuka, a album je već opisan kao žestok, beskompromisan i jedinstven uradak.

Treći dan (21.06.)
Clone Age
Rockeri iz Čakovca koji postoje otprilike 15 godina. Iza sebe imaju mnogo nastupa i gostovanja po festivalima u Hrvatskoj i regiji. Prvi album naziva Clone Age izlazi 2004., a album Fuse koji je producirao Marko Mrakovčić izdaju 2016. Dobili su odlične kritike i jedan su od naših odličnih alternativnih rock bandova.

Ogenj
Ova petorka iz Koprivnice razvila se iz akustičnog tria. U njihovom dosadašnjem radu iskristalizirao se spoj rocka, punka i folka koje stvaraju svirajući na klasičnim rock instrumentima, a sve su to začinili tamburicom i violinom. Za sada su objavili EP Još je rano, a do izlaska prvog albuma skupljaju obožavatelje svojim odličnim nastupima u Hrvatskoj.

Baobab

Orchestra Baobab
Njihova je glazba rezultat multinacionalnih i multietničkih utjecaja. Nastali su davne 1970. godine u Dakru u Senegalu. Njihov zvuk najbolje se može opisati kao fuzija kubanskih, karipskih i afro melodija dodatno popunjenih bubnjevima. Najpoznatiji album Pirates Choice izlati 1982. godine. Preživjeli su i pauzu od rada te se ponovno okupili 2001. godine kada nastaje album Specialist In All Styles koji 2003. osvaja dva prva mjesta na dodjeli nagrada BBC Radija 3 u kategorijama za najboljeg afričkog izvođača i album godine. Na ovogodišnje izdanja festivala dolaze predstaviti svoj najnoviji studijski album Tribute to Ndiouga Dieng koji je prepun egzotičnih glazbenih utjecaja.

Slaves
Ovaj mladi britanski punk-rock bend u svoje pjesme ubacuje i blues i garažne rifove. Djeluju od 2013. godine, a prvi album Are You Satisfied izlazi 2015. Odmah su se našli na osmom mjestu britanske ljestvice najprodavanijih albuma i dobili nominaciju za nagradu Mercury. Drugi studijski album naziva Take Control donosi suradnju s Mike D-om iz Beastie Boysa i izlazi 2016. Također postiže uspjeh i zasjeda na šesto mjesto najprodavanijih britanskih albuma. Njihovi nastupi su vrlo energični i upečatljivi pa ih dođite pogledati i uvjerite se sami!



Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima