Korisnička ocjena: 1 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Jasno je kako se određeni reperi vole hvaliti novcem u svojoj uzici, no koliko zapravo poznati reperi vole govoriti o novcu, i da li stvarno zarađuju onoliko koliko kažu?

Kako bi saznali odgovor na to pitanje, Gambling Deals, ispitao je 121 rep umjetnika i njihove tekstove koji govore ili su povezani s novcem, kako bi saznali koliko zapravo govore o novcu a koliko zapravo zarađuju.

Reper koji se najviše hvali novcem je ''Ritch the Kid'', s ukupno 136 slučaja spominjanja novca u svojoj muzici. Najkorištenija riječ koja je povezana s novcem, koju koristi u jednoj pjesmi čak 64 puta je ''rich''.

Za samo jedan manje, na drugo mjesto, smjestio se YG sa 135 riječi. Prema analizi svih tekstova vezanih uz novac, YG najviše koristi riječ "banka", jer se u svim pjesmama spominje 59 puta. 21 Savage je na trećem mjestu, u svojim pjesmama 121 put spominje novac. Prema analizi njegovih tekstova, 21 Savageova najčešće korištena riječ vezana uz novac bio je sam novac, pronađen 67 puta u svim njegovim pjesmama.

Na četvrtom je mjestu Tion Wayne s ukupno 109, poput 21 Savage, i Tion Wayneova najčešće korištena riječ bila je 'novac'. Prva i jedina ženu među prvih 10 koja je zauzela 7 mjesto, je Cardi B. Otkrilo se da američka reperica čak 97 puta spominje riječi vezane uz novac.

THIS artist brags about MONEY the most in music

Također na ženskoj ljestvici, top 10 reperica koje spominju novac, na prvoj mjestu uvjerljivo se našla Cardi-B. Koja u večini svojih pjesama riječ novac spomene 36 puta a riječ dijamanti čak 26 puta. City Girls našle su se na drugom mjestu, sa 72 spomena novca u svojoj glazbi. Lil ’Kim dolazi sljedeća, treća, s 49 spomena riječi vezane uz novac u svojim pjesmama - 34 od toga riječ je‘ novac ’. Zatim dolazi Megan Thee Stallion sam 47 spomena.

5 najčešće korištenih riječi u vezi s novcem u rep:
1. Novac (1.471 spomena)
2. Bogati (471 spomena)
3. Dijamanti (355 spomena)
4. Gotovina (340 spominjanja)
5. Plati (334 spomena)
No, naravno, ima i onih repera koji rijetko pa čak i nikada nisu spomenuli riječi vezane uz novac, moć i bogatstvo, a oni su:

THIS artist brags about MONEY the least in music

Hvaljenje o novcu protiv stvarne zarade

Općenito govoreći, umjetnici koji se najviše hvale novcem nisu umjetnici s najvećom neto vrijednošću. Unatoč tome što se Rich Kid u svojim pjesmama najviše hvali novcem (136 puta), neto vrijednost mu je 10 milijuna dolara. Slično tome, YG je u svojim tekstovima 135 puta spomenuo novac, unatoč tome što je imao neto vrijednost od 6 milijuna dolara - što je daleko od repera s najvećom zaradom, Kanyea Westa, koji navodno vrijedi 3,2 bilijuna!

Isto vrijedi i za 21 Savagea i Gunnu koji, unatoč tome što se više od 100 puta hvale novcem, imaju neto vrijednost od po 12, odnosno 4 milijuna dolara.

S druge strane, neki od najvećih i najvrjednijih repera svoje su bogatstvo u svojoj glazbi spomenuli daleko manje nego što možete očekivati.

Kanye West u svim svojim izdanjima, novac spominje samo 30 puta, unatoč tome što ima najveću neto vrijednost od svih repera u istraživanju (3,2 milijarde dolara).
Eminem ima treću najveću neto vrijednost od 230 milijuna dolara, a četvrti je Drake koji se procjenjuje na 180 milijuna dolara. Međutim, o njihovom se bogatstvu često i ne govori, a oba umjetnika novac spominju samo 29, odnosno 22 puta.

Dob najboljih 5 repera koji se najviše hvale:
1. Rich the Kid - 28 godina (136 spomena novca)
2. YG - 30 godina (135 spominjanja novca)
3. 21 savage - 27 godina (121 spomen novca)
4. Tion Wayne - 27 godina (109 spomena novca)
5. Gunna - 27 godina (105 spomena novca)

Dob najboljih 5 repera koji se najmanje hvale:
1. Powfu - 21 godina (1 spomen novca)
2. Rod Wave - 21 godina (5 spomena novca)
3. Lil Nas X - 21 godina (6 spomena novca)
4. Bad Bunny - 26 godina (6 spomena novca)
5. King Von - 18 godina (7 spomena novca)