Kompilacija

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Dokazano je da glazba pomaže u poboljšanju zdravlja jer pozitivno utječe na mozak, a posebno je to bilo vidljivo u prethodnoj godini koju je obilježila pandemija koronavirusa. Glazba također podiže moral, pogotovo na društvenim mrežama.

Ekipa sa stranice OnBuy.com otkrila je koji su najsretniji ljubitelji glazbe, ovisno o žanru. Analizirali su više od 2,1 milijuna komentara na Redditu vezanih uz 27 različitih žanrova glazbe, a tako su došli i do brojeva pozitivnih ili sretnih ljubitelja glazbe.

Koji žanr čini ljude sretnijima?

Stranica OnBuy.com otkrila je kako su ljubitelja jazza najsretniji u odnosu na ostale žanrove. Prema vidljivim aktivnostima, 77 pozitivnih riječi napisano je na prosječno 100 komentara u vezi jazz glazbe. Jedinstveni jazz stil oduševljava ljubitelje ove glazbe, a posebno pomaže u poboljšanju pamćenja, pozornosti i raspoloženja.

Na drugom mjesto našli su se ljubitelj metala s prosječno 62 pozitivne riječi na svakih 100 komentara. Na veliko iznenađenje drugih, ljubitelji metala vrlo su sretne osobe, iako postoje negativni stereotipovi u vezi „metalaca“. Zanimljivost je izrekao Wolf Hoffman, gitarist grupe Accept koji je rekao kako su se ljubitelji metala posljednjih godina „smekšali“ za razliku od fanova iz 80-ih godina prošlog stoljeća koji su bili divlji po tom pitanju.

Treće mjesto zauzimaju ljubitelji opere sa spomenutih 56 pozitivnih riječi na 100 komentara.

Četvrto mjesto najsretnijih ljudi čine ljubitelji folka s 55 pozitivnih riječi na 100 komentara. Iako je njihova zajednica mala, očito je da imaju dobar duh i pozitivne misli.

Peto mjesto drže ljubitelji indie glazbe (52 pozitivna komentara na 100 komentara).

Ostatak ljestvice pogledajte na sljedećoj tablici:

who are the happiest music fans on redditx