Kompilacija
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Svi fanovi pjevačice Taylor Swift ovih dana imaju razloga za slavlje: naime, pjevačica je objavila reizdanje albuma Fearless uz naznaku Taylor's Version.

Pjevačica je odlučila ponovno snimiti sve studijske albume iz svog kataloga tako da ponovno ima financijsku kontrolu nad svojom glazbom nakon što su njena prava na albume i pjesme prodana za 300 milijuna dolara.

U čast izlaska novo-starog albuma, ekipa sa stranice ManySpins.com željela je otkriti koliko je do sada pjevačica zaradila od svojih pjesama putem streamanja na Spotifyju.

Rezultati istraživanja

Sveukupna zarada od objavljenih albuma Taylor Swift, Fearless, Speak Now, Red, 1989 i Reputation ukupno su putem Spotifyja pjevačici donijeli zaradu od 34 milijuna i 553 831 eura.

Taylor Swift (2006.)

Prvi, debitantski album simbolično nazvan Taylor Swift zaradio je milijun i 726 244 eura i bio je streaman više od 473 milijuna puta na Spotifyju.

Najslušanija pjesma koja je također donijela i najveću zaradu bila je pjesma Our Song s preko 102 milijuna slušanja i 380 tisuća eura zarade.

ts

Fearless (2008.)

Drugi studijski album Fearless prešao je čak milijardu i 173 tisuće streamanja i donio zaradu od 4,3 milijuna eura. Najpopularnija pjesma s albuma bila je Love Story s otprilike 427 milijuna streaminga i 1,5 milijuna eura zarade.

ts

Speak Now (2010.)

Treći studijski album Speak Now, poznat i po tome da je sve pjesme napisala isključivo Swift, zaradio je 2,6 milijuna eura i bio je streaman 705 milijuna puta.

Najpopularnija pjesma bila je Back to December sa 128 milijuna streamanja i 479 tisuća eura.

ts

Red (2012.)

Četvrti studijski album Red prešao je još jednom granicu od milijardu streamanja, a donio je pjevačici zaradu od 6,3 milijuna eura.

Najpopularnija pjesma bila je I Knew You Were Trouble s preko 380 milijuna streamanja i zaradom od milijun i 400 tisuća eura.

ts

1989 (2014.)

Peti po redu studijski album 1989 bio je ujedno i prvi pop album pjevačice. Probio je sve granice s rekordnih dvije milijarde i 358 milijuna streamanja i zaradom od 8,7 milijuna eura. Najpopularnija pjesma bila je svakako Shake it Off s preko pola milijarde streamanja i zaradom od dva milijuna eura.

ts

Reputation (2017.)

Šesti album Reputation koji je izašao prije četiri godine drži rekord spram svih drugih albuma po slušanosti. Naime, album je streaman više od 2,8 milijardi puta što ga svrstava u visoko društvo, a donio je i zaradu od čak 10 milijuna eura.

Najpoznatija pjesma s ovog kultnog albuma bila je Look What You Made Me Do s preko 615 milijuna streamanja i zaradom od 2,2 milijuna eura.

ts

Detaljnu analizu možete preuzeti OVDJE.

Izvještaji



odmatanje duše u Burgu Clam


Freddie i Elton na rimskom/zadarskom forumu


King Gizzard u Šibeniku - 2. večer


King Gizzard & the Lizard Wizard na tvrđavi sv.Mihovila


Combichrist okrenuli Močvaru


Gojira poharala Dom sportova


Vrhunski baletni programi u Ljubljani


2. dan Forestland festivala


Otvoren je Forestland festival


Kojoti + Električni orgazam u Šibeniku


Tom Jones odličan u bajnoj Opatiji


The Rolling Stones u Beču


Diana Krall u Lisinskom


Kultur Shock u Zagrebu


Judas Priest u Ljubljani


Spektakularna rapsodija u Bologni


Rock spektakl u Zagrebačkoj areni


Repetitor zapalio Tvornicu


Goran Bregović na Sustipanu


Velika The Rolling Stones fešta u Hyde Parku