Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Pomisao o tome da krenete u CD shop i kupite album omiljenog pjevača ili benda postao je pojam zaborava i nostalgija. Razlog tome su streaming servisi koji donose zaradu od čak 85% na području SAD-a. Mnogi izvođači nisu skloni streamingu i javno su kritizirali ovakav način podjele zarađenog novca.

Ekipa sa stranice TopRatedCasinos.co.uk željela je saznati koliko je zarada od ovogodišnjih albuma od streamanja putem Spotifyja. Koristili su i musicgateway.com streaming kalkulator kako bi dobili ljestvicu onih albuma koji su najviše zaradili do onih koji su najmanje zaradili.

TOP 10 albuma po zaradi

1. mjesto - Album s najvećom zaradom bio je The Highlights pjevača The Weeknda. Kompilacija najvećih hitova The Weekndu je donijela zaradu veću od 53 milijuna eura, a bio je streaman nevjerojatnih 13 milijardi i 489 milijuna puta.

2. mjesto – Album Future Nostalgia: The Moonlight Edition pjevačice Due Lipa našao se na drugom mjesto ove ljestvice sa zaradom od približno 19 milijuna eura, a bio je streaman više od 4,8 milijardi puta.

3. mjesto – Ariana Grande i njen album Positions (Deluxe) zauzimaju treće mjesto sa zaradom od približno 8 milijuna eura i s nešto više od dvije milijarde streamanja.

 

Ostatak ljestvice pogledajte u tablici ispod.
albumi

Pjesma s najvećom zaradom od svih TOP 10 albuma
albumi