Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Od bivših ljubavi pa sve do luksuznih i skupih auta – sve to inspiriralo je glazbenike u stvaranju pjesama. Stoga se postavlja pitanje koja je omiljena lokacija svih glazbenika?

Odgovor na to pitanje pokušala je otkriti ekipa sa stranice OnBuy.com koristeći podatke s lyrics.com kako bi otkrili pjesme u kojima se najviše spominju europski gradovi i države.

Koji su europski gradovi najviše opjevani u pjesmama?

Prvo mjesto ove liste zauzima Pariz. Stoljećima je Grad svijetlosti, kako zovu još Pariz, bio inspiracija glazbenicima, slikarima i pjesnicima diljem svijeta. Ukupno je napisano 3226 pjesama o glavnom gradu Francuske.

Drugo mjesto zauzima glavni grad Engleske, a to je London. Grad poznat po grupi The Clash, Davidu Bowieju, Fergie i Taylor Swift kulturna je inspiracija svim žanrovima glazbe stoga je o Londonu napisano 2256 pjesama.

Na trećem mjestu nalazi se glavni grad Italije, a riječ je o Rimu. Poznat po amfiteatru i ostalim znamenitostima, o Rimu je napisano 1266 pjesama.

Ova lista sastoji se od ukupno 15 gradova, stoga je red da se otkrije koji grad zauzima posljednje mjesto. Riječ je o glavnom gradu Belgije, a to je Brisel koji je spominjan u samo 97 pjesama.

Kada je riječ o državama, prvo mjesto uvjerljivo zauzima Francuska s 1693 pjesme, a slijedi ju Španjolska s 831 pjesmom.

gradovi u pjesmama