Kompilacija

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Korisnička ocjena: 1 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Billie Eilish je okićena laskavom titulom kao osoba koja posjeduje najopsežniji vokabular među izvođačima modernog popa. Rezultati istraživanja došli su nakon prošlotjedne objave Eilishinog novog studijskog albuma "Happier Than Ever".

Sistem po kojem se provjeravala "rječitost" pojedinog glazbenika bazira se na alatu za traženje riječi "Wordtips" koji je ispitao tekstove najslušanijih pjesama aktivnih izvođača na glazbenom servisu Spotify. Alat broji riječi svake pjesme te izdvaja broj jedinstvenih riječi na 1000 riječi.

lista komplet

Kombinirana lista legenda i modernih pop glazbenika

Prema dobivenim rezultatima Eilishova koristi 169 jedinstveih riječi na 1000 riječi, čime predvodi listu, dok je Harry Styles na drugom mjestu sa 159 jedinstvenih riječi, a Lizzo sa 153 riječi zauzela je treću poziciju. S druge pak strane, na samom kraju liste našli su se Trez Songz (69 riječi), Cary Rae Jepsen (69 riječi) i Meghan Trainor (72 riječi).

Wordtips je napravio kalkulaciju riječi "najvećih umjetnika svih vremena", na čijem se vrhu ponovno našla glazbenica, legendarna Patti Smith sa 217 riječi, slijede ju: Joni Mitchell sa 199 riječi, Joni Mitchell (199), Björk (197) i Jim Morrison (177).

lista komplet

Lista riječi kroz cijelu karijeru

Na samome kraju izvršena je analiza jedinstvenih riječi koju su glazbenici koristili u pjesmama tijekom svoje karijere. Nije, tako, iznenađujuće kako su među top 10 glazbenika upravo oni čije karijere traju desetljećima te da je predvodnik liste neprikosnoveni Bob Dylan, dok se od od modernih glazbenika na 12. mjestu pojavljuje Pharrell Williams.

Podatci su prikupljani tijekom svibnja 2021.

Za više informacija kliknite OVDJE.