Kompilacija

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Partija je još jedan od velikih glazbenika, ravnopravna osovina Parnog Valjka bez kojeg jedan od naših najdugovječnijih bendova nikada ne bi bio ono što zaista jeste.

Drugu osovinu čvrsto je svojim kompozitorskim senzibilitetom podmazivao Hus, pametno se povukavši u sjenu, prepustivši Akiju svjetla reflektora, te ga svjesno ili nesvjesno opteretio najtežim zadatkom postavljenog pred jednog glazbenika – animirati publiku natjeravši je da pleše i pjeva po „njegovim pravilima“.

A tu Aki zaista nikada nije imao ozbiljnu konkurenciju, svojom poslovičnom i nepresušnom energijom, rašpavim vokalom koji je na momente znao biti na granici pucanja zbog emocionalnog naboja kojeg je konstanto htio prenositi auditoriju, pjesmama svog benda dodavao bi egzotične zvučne začine koji su dugo titrali u ušima, udarali po srcima, učinivši ionako odlične pjesme još boljim, još ljepšim.

Valjak sam slušao bezbroj puta i uvijek me se dojmila Akijeva dosljedna profesionalnost, njegova iskrenost (jer slabići ne mogu biti iskreni) bez obzira kako se taj dan osjećao ili što je proživljavao. Njegova iskrenost nikada nije bio način varanja koji ponekad zna uspjeti.

„Čudno je, kako je malo potrebno da budemo sretni, i još čudnije: kako često nam baš to malo nedostaje“ – kaže Ivo Andrić u Ex Pontu.

Aki i društvo su po mom skromnom mišljenju uvijek bili u prvim redovima kada se ta sreća djelila, stoga je njegov odlazak ujedno i naš gubitak ne samo sreće, već i dijela mentalnog zdravlja.

Neka mu je laka zemlja.