Kazalište i film

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Tocno u podne foto 2 Damir Zizic

U utorak, 19. prosinca, u Teatru &TD, u Zagrebu, u 20 sati održat će se premijera predstave „Točno u podne“ Vedrana Hleba.

Vedran Hleb u svojoj novoj predstavi postavlja tekstove troje mladih autora/ica, Kristine Kegljen, Ivana Penovića i Ivane Vuković koji tematiziraju vrijeme, žudnju i promjene. Izvode Marinko Leš, Nikša Marinović, Irma Milović, Iva Visković Križan i Tina Orlandini.

Invokacija se prividno materijalizirala (ili disperzirala) u milijune balona s radiosondama
Predviđanje vremena prepoznajemo kao univerzaliju kroz presjek društvenih formacija, u svojim različitim ritualnim oblicima, ono oduvijek opstoji kao kolektivni čin koji nas svaki dan iznova nagna da uperimo oči u nebo i s jednakom neizvjesnošću korski upitamo: „A što nas čeka danas?“

Svjedočimo pokušajima zahvaćanja neuhvatljivosti vremena unutar formata televizijskih vijesti, gdje upriličenje mita o samoj fluktuaciji vremena omogućuje zajednici sudjelovanje u kategoriji nestalnosti. Uslijed repetitivnoga procesa zajednica se obnavlja, pronalazi svoja izvorišta i proživljava svoje početke – nakon oluje očekuje se stabilizacija.

Posrijedi je produkcija KUFER-a u suradnji sa Studentskim centrom Sveučilišta u Zagrebu - Kultura promjene - Teatar &TD. Autori tekstova su Kristina Kegljen, Ivan Penović i Ivana Vuković, dramaturginja je Nikolina Rafaj, a uloge tumače Marinko Leš, Nikša Marinović, Irma Milović, Iva Visković Križan i Tina Orlandini.

Scenografkinja: Tea Truta
Producentica: Nina Križan

Reprizne izvedbe na rasporedu su 20. i 21. prosinca. Ulaznice stoje 25-50 kn.