Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

A Horse walks into a Bar Group

Izraelska predstava „Došao konj u kafić“ Davida Grossmana u režiji Drora Kerena gostuje u petak i subotu, 19. i 20. siječnja, u 20 h, u izvedbi Kazalište Cameri iz Tel Aviva, u Zagrebačkom kazalištu mladih, a u okviru programa Europskog kazališta u ZKM-u.

Radnja komedije „Došao konj u kafić“ smještena u podrum industrijske zone gradića u Izraelu odvija se tijekom završnog nastupa komičara Dovaleha Greensteina. Do obrata dolazi kad pred publiku, koja uključuje dvoje njegovih prijatelja iz djetinjstva, iznosi ozbiljnu moralnu dvojbu: izbor koji je učinio između dvoje najmilijih ljudi.

Grube i britke pošalice iznenada se obrću u balansiranje između crnog humora i zajedljive satire, ljubavi i izdaje, čežnje i žaljenja. U komediji s nogu sve je, kao i u životu, moguće. U večeri svoga posljednjeg nastupa, kojim ujedno obilježava rođendan, Dovaleh Greenstein više nema što izgubiti.

David Grossman, rođen u Izraelu 1954., autor je devet međunarodno priznatih romana, triju nefikcijskih djela, zbirke kratkih priča te desetak knjiga za djecu, dječjih opera i igara. Prevođen je na tridesetpet jezika. Dobitnik je brojnih uglednih nagrada, a za roman „Došao konj u kafić“ 2017. primio je nagradu Booker.

Dror Keren završio je kazališnu akademiju Mountview u Londonu. Glumio je u kazalištima Cameri, Habima, Haifa i Gesher, na televiziji i u filmovima. Za svoje je uloge višestruko nagrađivan, a sa komičnim komadima, koje i piše, gostuje u cijelom Izraelu.

U predstavi glume Dror Keren, Aya Granit Shva, Yigal Zacks i Yossi Yarom.

Ulaznice stoje 40-70 kn.