Kazalište i film

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

blank

Ususret petnaestgodišnjici postojanja, filmotvoračka udruga Blank_filmski inkubator ponudila je besplatnu edukativnu filmsku platformu dostupnu na mrežnoj stranici edu.blankzg.hr.

Tekst obrazloženja glasi: „Blank Edu je edukativna platforma udruge Blank_filmski inkubator. Ovdje možete gledati filmove, čitati članke i preuzimati materijale koje su za vas pripremili članovi Blanka. Na platformu će se redovito dodavati novi sadržaji. Zajednica je petnaest godina ulagala u ljudske i materijalne resurse Blanka i želimo ovim projektom dio vratiti zajednici.“

Filmska platforma namijenjena je kako filmašima početnicima, tako i onima koji žele unaprijediti svoja praktična filmska znanja. Na edukativnoj platformi mogu se naći video sadržaji kojima se objašnjavaju osnove scenarija, režije i kamere, a dostupni članci bave se prvim odabirom opreme, softwareom za montažu te servisom s (besplatnom) glazbom.

Na edu platformi može se također naći i mala zvučna platforma Zagreba, njegovih dnevnih i noćnih zvukova dostupna za download. Geografski je obuhvaćen centar grada, od Cvjetnog trga i Kaptola do Zrinjevca i Glavnog kolodvora.

Sadržaj platforme će se redovito nadopunjavati prema potrebama i zahtjevima korisnika. Svi sadržaji na platformi su besplatni, a proizvod su članova i mentora Blanka.