Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

sjecanje plakat prvi galleryfull

U srijedu, 31. siječnja, u zagrebačkom GK Gavella, u 20 h, premijerno igra „Sjećanje šume“, prema romanu Damira Karakaša i u režiji Tamare Damjanović.

"Sjećanje šume", kako je zapisano uz ovaj roman, "mala je velika knjiga", "snažna, ogoljena, surova proza u kojoj jezik titra na granici pojavnoga", priča o odrastanju u već prepoznatljivo Karakaševoj Lici, kraju gdje se emocije teško pokazuju i gdje nije lako biti drugačiji. Junak "Sjećanja šume" senzibilni je dječak/mladić sa srčanom manom, a epizode kroz koje prolazi opore su, duhovite, živopisne minijature izuzetne topline i autentičnosti. Veterinari, vračare, sitni kriminalci, mrki djedovi i brižne majke, otac kao personifikacija neupitnog patrijarhata, i životinje, posvuda, slikoviti bestijarij u oku pripovjedača ništa manje sugestivan od svijeta ljudi, izranjaju iz nigdine koja osjeća dah mora, ali sol joj stiže tek u kosi najslobodnijih. Prenijeti ovakav materijal na pozornicu izazovno je i maštotvorno, a Tamara Damjanović i Nina Bajsić, autorice dramatizacije, tekstu pristupaju kao pulsirajućem tkivu otvorenom za nadogradnju...

Glavne uloge tumače Filip Križan, Darko Milas, Ivana Bolanča i Ana Kvrgić. Redovna cijena ulaznica je 50 kn, a sljedeće izvedbe su 1., 2., 3., 10., 12. i 23. veljače.