Kazalište i film

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Eva Braun1

U petak, 9. ožujka, gotovo u isto vrijeme kad i premijera satirične komedije o Adolfu Hitleru u 21. st., „Opet on“, u zagrebačkoj Komediji, u Studiju EXIT (Gundulićeva 37/1, dvorište) održat će se premijera obnovljene monodrame „Eva Braun“ Stefana Kolditza, u režiji Edvina Liverića, s Dariom Lorenci Flatz u glavnoj ulozi, s početkom u 19 h.

Eva Braun poznata je kao žena koja je posljednjih šesnaest godina svog života provela uz Adolfa Hitlera. Do same njezine smrti, koja je još zagonetna i oko koje su se ispleli razni mitovi, bila je u Hitlerovoj sjeni. Priča je to o maloj njemačkoj provincijalki koja je maštala o Hollywoodu i melodramatskim filmovima, živjela u sportskom duhu i uvijek bila apolitična. "Ona je samo željela malo sreće!" Predstava koja je premijeru u EXIT-u imala 2001., postavljena je kao demistifikacija jednog mita koji i dan-danas golica razne izdavače i žutu štampu.

Za ulogu Eve Braun Daria Lorenci Flatz nagrađena je Zlatnim lavom za najbolju žensku ulogu na 2. Međunarodnom festivalu Komornog teatra Zlatni lav u Umagu te Nagrada za najbolju žensku ulogu na Festivalu glumca u Vinkovcima.

Reprizne izvedbe su 10., 16. i 17. ožujka, u 19 h, u Studiju EXIT.