Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

frooom radionice

Inovativni obrazovni program za djecu Frooom! održava se u terminu od 2. do 6. travnja za vrijeme uskršnjih školskih praznika paralelno u pet hrvatskih gradova.

Frooom! je inovativni obrazovni program koji se u organizaciji Bacača sjenki, pod sloganom “Što ne vidiš gledajući film” diljem Hrvatske kontinuirano održava od 2012. g., zapljusnut će djecu u pet gradova u terminu proljetnih školskih praznika od 2. do 6. travnja 2018. Sadržaj koji stoji iza slogana “Što ne vidiš gledajući film” osvojio je do sada preko 600 polaznika u dobi od 8 do 16 godina koji su kroz radionički tip druženja prigrlili složeno znanje i vještine medijske i opće kulture te pojam kritičkog razmišljanja i pametnog organiziranja slobodnog vremena. Samo u  2017. snimjeno je 55 kratkih filmova svih postojećih pa i još neimenovanih žanrova; od igranih, animiranih, tematskih, povijesnih, dokumentarnih, avanturističkih, fantasy do eksperimentalnih.

Uskršnji Frooom održava od 02. do 06. 04.  2018. se na sljedećim lokacijama.

Zagreb  – OŠ Dr. Ivan Merz, Ul. Franje Račkog 4 ili OŠ S. S. Kranjčević, Bogišićeva 13
Split -  Multimedijalni kulturni centar – Ulica Slobode 28, Split
Rijeka – Muzej moderne i suvremene umjetnosti, Studio Kamov – Križanićeva ulica 24, Rijeka
Komiža  – Kulturni centar “Ivan Vitić”- Ulica Komiških iseljenika 28, Komiža, otok Vis
Koprivnica – Pučko otvoreno učilište “Domoljub”- Starogradska ul. 1, Koprivnica

Radionice su cjelodnevne. Uz edukativno druženje i igru uključuju kompletno dodatno zdravstveno osiguranje i cjelovit, ukusan topli obrok. Nastava, tj. program radionice počinju u 9 h. Dolazak djece je između 8 i 9 sati, a odlazak između 15 i 16 sati. Prijavnica te kontakti za sve upite roditelja i staratelja polaznika dostupni su na stranici udruge Bacači sjenki (http://www.frooom.eu/prijave/).  

Mentori Froooma su mahom mladi ljudi koji godinama djeluju na području filma, videa, televizije, kazališta i animacije, stalno istražuju i s njima nikada nije dosadno provesti dan, dva ili pet. Oni su: Vedran Senjanović, Veno Mušinović, Anja Pletikosa, Sanja Milardović, Dalija Dozet, Nora Krstulović, Ivan Marušić Klif, Nada Kovačević, Stipe Bagarić, Dražen Žerjav, Lea Mileta, Dea Jagić, Bojana Burnać, Tihana Mandušić, Lidija Kraljić, Jakov Čuveljak te kapetan Frooom! posade Boris Bakal.

Bacači Sjenki višestruko su nagrađivana neprofitna organizacija iz Zagreba koja je u svom 16-godišnjem radu i javnom djelovanju ostvarila više od 150 umjetničkih suradnji s profesionalcima iz više od 30 zemalja svijeta te realizirala više od 50 edukativnih, kazališnih i filmskih projekata i manifestacija na 4 kontinenta. Uspješno i bez poteškoća isprepliće međunarodnu suradnju, kazališne izvedbe, urbane intermedijalne projekte, aktivizam, pedagoški rad, video umjetnost te selektorsku praksu u cjelovito umjetničko djelovanje.

Nedavno prikazane Frooom! revije filmskih ostvarenja polaznika u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Komiži, Koprivnici i Prelogu kao kruna rada u sezone 2016/2017. bile su ujedno prilika informirati lokalne zajednice o uskršnjem Frooomu! u svakom pojednom gradu u kojem će se održati.