Kazalište i film

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

hud

„O kolektivnom ćorsokaku ili mnogo je vremena prošlo otkad sam bio iskreno sretan“ naziv je prve ovosezonske teatrološke tribine „Čitanje kazališta“ koja će se održati u petak, 12. listopada, u 19 h, u Zagrebačkom kazalištu mladih.

Novu sezonu teatroloških tribina „Čitanje kazališta“, autor i voditelj Srđan Sandić otvara ususret predstavi „Huddersfield“ koju za ZKM režira Rene Medvešek. Gosti tribine su autor drame, srpski dramatičar Uglješa Šajtinac i sociologinja Anita Dremel.

Razgovor ima namjeru otvoriti nekoliko tematskih jedinica: tko su naši/njihovi emigranti, životne i tekstualne motivike iseljeništva, rodni i klasni aspekt istih, ali i onih koji ostaju i pristaju na „nemoguće“ uvjete življenja. Ta je drama, naime, prerušena u priču o povratku starog prijatelja iz desetogodišnje emigracije i ponovnom susretu najboljih drugova, dok također odgovara na neka od najtežih i najbolnijih pitanja o životu u “našem” vremenu i “našem” prostoru, ali i na ona univerzalna: o iskrenosti i obmani, o odgovornosti prema drugima i prema samome sebi, o mladosti, sazrevanju i smrti.

Ulaz je slobodan.