Kazalište i film

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Marina Redzepovic foto SCZG

U četvrtak, 8. studenoga, u zagrebačkom MM centru Studentskog centra, u programu Kratke slike – runda kratkog, s početkom u 19.30, gostuju Sonja Tarokić i Marina Redžepović.

Redateljica Sonja Tarokić i glumica Marina Redžepović surađuju već cijelo jedno desetljeće, a njihovo je profesionalno prijateljstvo iznjedrilo kratke igrane filmove u kojima se filigranski precizno razlaže ženska intima. Zahvaljujući njima, ponuđenim uvidima o sadomazohističkoj prirodi međuženskih odnosa, neiskorjenjivosti iluzija u izgradnji identiteta i tami takozvanog prostora slobode u hrvatski je film na velika vrata ušla slika žene lišena svih do tada prisutnih stereotipa.

S redateljicom Sonjom Tarokić i glumicom Marinom Redžepović filmska krtičarka Višnja Vukašinović razgovara o temama koje ih zaokupljaju u umjetničkom i privatnom smislu kao i o njihovom vlastitom genijalnom prijateljstvu kojeg se uskoro pripremaju sublimirati u iskustvo dugog metra. Sonja Tarokić za par mjeseci kreće u snimanje svog dugo pripremanog dugometražnog prvenca „Zbornica“ čiji je scenariji od početka razvijala u suradnji s Marinom kojoj će, kao i u kratkišima, pripasti glavna uloga naizgled snažne i samopouzdane žene. Ovakvo intenzivno prijateljstvo glumice i redateljice usmjereno kreiranju moćnih portreta žena na intimnim prekretnicama jedinstveno je i u kontekstu svjetskog filma pa nam je čast ugostiti ove dvije nerazdvojne dame i otkriti u kojem su filmu s novim filmom kao i što su naučile iz svih dosadašnjih.

Bit će prikazani filmovi „Crveno“ (2009),  „Kurvo!“ (2011) i „Ja sam svoj život posložila“ (2012).