Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

uspjeh foto histrion

U srijedu, 23. siječnja i u subotu, 26. siječnja 2019. u 20h, u Histrionskom domu u Zagrebu (pret)premijerno igra predstava „Uspjeh preko noći“ Davida Mameta, u režiji Saše Broz.

Brutalna satiri Davida Mameta okomljena je na Hollywood i snažnu američku filmsku industriju. Aktualnu atraktivnost „Uspjeha preko noći“ potcrtava svojevrstan muški portret borbe za prevlast i moć u svijetu u kojem se vrti velik novac i u kojemu nema mjesta za iskrena prijateljstva i osjećaje.

Predstava je prvi put postavljena na Broadwayju, u Royal Theatreu, 1988. godine, a glavne su uloge tumačili Joe Mantegna, Ron Silver i Madonna. Na raznim pozornicama diljem svijeta, u ulogama Goulda i Foxa okušali su se, među inima, i Jeff Goldblum i Kevin Spacey, a u ulozi Karen, Elizabeth Moss, Alicia Silverstone i Lindsay Lohan.

Charlie Fox bori se za opstanak u okrutnom konkurentskom svijetu filmske produkcije i dolazi starom prijatelju Bobbyju Gouldu, više rangiranom producentu u filmskoj produkcijskoj kući, sa scenarijem za potencijalni filmski hit. Sve je pošlo u željenom smjeru, kadli se na poprištu pojavila privremena tajnica Karen, „zloglasna Mametova ženka“ koja na udicu lovi onoga koji ju je istom htio upecati...

Histrionov “Uspjeh preko noći“ hrvatska je praizvedba Mametove svjetske uspješnice.

Igraju Lana Gojak, Franjo Kuhar i Vladimir Posavec-Tušek.

Sljedeće izvedbe su 29. i 30. siječnja te 5., 9., 21., 22., 23., 27. i 28. veljače, u 20h, u Histrionskom domu.