Kazalište i film

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Po domacu foto Toni Renaud 3

U četvrtak, 31. siječnja, u 20 sati, u zagrebačkom kazalištu Trešnja, održat će se humanitarna izvedba predstave „Po domaću“, za pomoć sedmeročlanoj obitelji Korman iz Nove Ljeskovice koja je izgubila kuću u požaru.

Obitelj Korman iz Nove Ljeskovice u požaru je izgubila obiteljsku kuću. Otac i majka su nezaposleni, a jedno od petero djece je teško bolesno. Glumci iz predstave „Po domaću“ odlučili su pomoći humanitarnom izvedbom,

Predstava „Po domaću“ autorski je projekt kazališne družine Boom!teatar koja će uz podršku Global Shapers Community Zagreb prikupljati donacije za obnovu kuće obitelji Korman. Ulaz na predstavu je slobodan, a na ulazu i izlazu bit će postavljene kutije za dobrovoljne priloge.

Nastala prema motivima pripovijedaka „Obiteljska večera“ i „Nenadana smrt dobrog čovjeka“ Antuna Šoljana, predstava „Po domaću“ prva je produkcija za odrasle Boom!teatra te je namijenjena publici starijoj od šesnaest godina.

Radnja se zapliće slučajnim susretom dvoje kolega sa studija, koji se nastavlja zajedničkom večerom u domu jednoga od njih. Na vidjelo izlaze disfunkcionalnost, strah i apatija generacije koju vrijeme nije umanjilo, već potenciralo. Priča je ispričana vremenskim skokovima kroz koje nas vodi supruga domaćina večere. Ona se pokušava sjetiti uzroka koji ih je doveo do onoga što danas jesu.

Predstavu je režirala Marina Pejnović, igraju Katarina Strahinić, Silvio Mumelaš i Paško Vukasović. Mjesta se mogu rezervirati na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..