Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Bergman filmski plakat

Dobitnik Europske filmske nagrade za najbolji dokumentarni film „Bergman: Jedna godina, jedan život“ Jane Magnusson i pobjednik Berlinalea „Ne diraj!“ Adine Pintilie otvaraju novu sezonu Dokukina KIC. Nakon poduže pauze, Dokukino KIC otvara vrata 1. veljače, a oba filma ostaju u redovnoj kino-distribuciji.

„Bergman: Jedna godina, jedan život“ nastao je u povodu obilježavanja 100. godišnjice rođenja velikog redatelja, a kao polaznu točku za istraživanje uzima 1957., iznimno plodnu godinu u Bergmanovom filmskom i privatnom životu.

Tjedan dana poslije, na repertoar stiže prošlogodišnji dobitnik Zlatnog medvjeda za najbolji film na festivalu u Berlinu „Ne diraj!“, spoj igranog i dokumentarnog filma u kojem rumunjska redateljica i protagonisti zajedno ulaze u osobni istraživački projekt o intimnosti, uz koji dolazi rad na prevladavanju starih obrazaca ponašanja, straha od dodira, obrambenih mehanizama i tabua.

„Bergman: Jedna godina, jedan život“ i „Ne diraj!“ ostaju na redovnom programu, a osim u Dokukinu KIC u Preradovićevoj 5, igrat će u Kinoteci Zlatna Vrata (Split), Art-kinu Croatia (Rijeka), Kinu Valli (Pula), Zelenoj Dvorani (Zabok), kinu Visia (Dubrovnik), kinu Gaj (Varaždin), POU Samobor te ostalim neovisnim kinima.

Više informacija doznajte na www.dokukino.net i www.restartlabel.net