Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

preko veze foto kerempuh

U četvrtak 14. veljače i petak 15. veljače pretpremijerno, a u nedjelju 17. veljače praizvedbeno, na pozornici zagrebačkog Kerempuha, u 20 h, igra cabaret „Preko veze“ autora i redatelja Ivana Lea Leme.

Kao što i sam naslov implicira, predstava kroz cabaretsku formu, tarantinovski bizarnim i almodovarovski melodramatičnim stand up monolozima, prošaranim burlesknim točkama, komentira hrvatski i globalni društveno politički aktualitet. Fabule se pletu nitima “veza i vezica”, a na publici je da procijeni je li “život preko veze” bezveze.

No društveno politička stvarnost samo je celofan u koji su umotane unutarnje borbe, strahovi, padovi i pobjede četiriju ženskih likova, čije bizarne životne priče predstava prati.

U predstavi igraju Mila Elegović, Jelena Miholjević/Ana Begić, Linda Begonja/Ecija Ojdanić, Ana Maras Harmander/Mirela Videk Hranjec.

Glazbu potpisuje Zvonimir Dusper, kostimografiju Mirjana Zagorec, scenografiju Irena Kraljić, koreografiju Leo Mujić, a oblikovanje svjetla Martin Šatović.

Najavljujući svoj novi kazališni projekt, ostvaren u koprodukciji Satiričkog kazališta Kerempuh i Kazališta Moruzgva, autor Ivan Leo Lemo rekao je: „Svi se stalno bune da je u našoj zemlji sve moguće isključivo preko veze, ali u isto vrijeme, ti isti koji prigovaraju takvom kretanju kroz sustav, povući će veze za bržim i efikasnijim ostvarivanjem svojih potreba ili ambicija. Preko reda i redoslijeda žurimo i laktamo se kroz životne hodnike, zaboravljajući zakon nad zakonima koji kaže - ono što nam pripada, to nam nitko ne može oduzeti, a ono što nam ne pripada, to nam nitko ne može dati!“