Kazalište i film

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

nevjerojatan dogadaj foto marin mimica

U srijedu, 6. ožujka, u 20 h, u zagrebačkom Teatru EXIT održat će se premijera obnovljene predstave „Nevjerojatan događaj“ u režiji Ivice Boban. Nagrađivana predstava premijerno je prikazana u Kazalištu KNAP 12. prosinca 2014. godine, a od 6. ožujka 2019. postat će dio repertoara Teatra EXIT.

U kazališnoj i glumačkoj igri punoj kalamburičnih zapleta u stilu suvremene komedije dell'arte, glumci Filip Detelić, Anja Matković, Tara Rosandić i Erna Rudnički transformiraju se u više od dvadeset likova koji su se jednog dana našli u vrtlogu nevjerojatnog događaja.

„Saznat ćete kak' jedan taksist baš tog dana ni imal sreće... i kak' se promotorica zdravog života našla na fasadi i skočila s trećeg kata... i kak' je zaposlenica Zoološkog vrta liznula žabu... i koga je antropologinja i uvažena znanstvenica optužila za gerontrocid... i kak' je otpuštena radnica mesne industrije spašavala susjeda od infarkta...“, najavljuje najava.

Na rubu zbilje i fikcije, istine i mašte, „Nevjerojatan događaj“ problematizira našu traumatiziranu stvarnost, sve težu i za mnoge nepodnošljivu svakodnevnicu, borbu za opstanak, izvlačenje iz neplaćenih računa, kredita i minusa, narušenih odnosa, samoće…

Ulaznice za izvedbe 6. i 23. ožujka u 20 h publici su dostupne na blagajni Teatra EXIT i na www.ulaznice.hr.