Kazalište i film

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

huddersfield foto zkm

Nakon višemjesečne stanke uzrokovane iznenadnom smrću glumca Roberta Budaka, „Huddersfield“ se vraća na scenu Zagrebačkog kazališta mladih, s Bernardom Tomićem u ulozi Duksa.

Zagrebačka verzija „Huddersfielda“ donosi duhovitu i potresnu priču o generaciji tridesetogodišnjaka, o četvorici prijatelja, od kojih je jedan otišao u inozemstvo za boljim životom, a drugi su ostali gdje su i bili, osuđeni na gluho trajanje bez dostojanstva i perspektive. Onaj među njima koji se dokopao stvarnog grada Huddersfielda, blizu Leedsa u Engleskoj, živi dobro i komforno, ali je izgubio osjećaj identiteta i orijentacije, drugi koji su ostali vezani za stari kraj izgubili su sve ostalo.

Autor teksta je Uglješa Šajtinac, dramaturg Tomislav Zajec, redatelj Rene Medvešek, a glume Dado Ćosić, Mateo Videk, Adrian Pezdirc, Bernard Tomić, Damir Šaban, Tina Orlandini i Filip Nola.

„Predstava ostaje na našem repertoaru u sjećanje na preminulog glumca Roberta Budaka,“ ZKM-ova je poruka. Predstava je na rasporedu 3., 4. i 5. svibnja 2019.