Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

huddersfield foto zkm

Nakon višemjesečne stanke uzrokovane iznenadnom smrću glumca Roberta Budaka, „Huddersfield“ se vraća na scenu Zagrebačkog kazališta mladih, s Bernardom Tomićem u ulozi Duksa.

Zagrebačka verzija „Huddersfielda“ donosi duhovitu i potresnu priču o generaciji tridesetogodišnjaka, o četvorici prijatelja, od kojih je jedan otišao u inozemstvo za boljim životom, a drugi su ostali gdje su i bili, osuđeni na gluho trajanje bez dostojanstva i perspektive. Onaj među njima koji se dokopao stvarnog grada Huddersfielda, blizu Leedsa u Engleskoj, živi dobro i komforno, ali je izgubio osjećaj identiteta i orijentacije, drugi koji su ostali vezani za stari kraj izgubili su sve ostalo.

Autor teksta je Uglješa Šajtinac, dramaturg Tomislav Zajec, redatelj Rene Medvešek, a glume Dado Ćosić, Mateo Videk, Adrian Pezdirc, Bernard Tomić, Damir Šaban, Tina Orlandini i Filip Nola.

„Predstava ostaje na našem repertoaru u sjećanje na preminulog glumca Roberta Budaka,“ ZKM-ova je poruka. Predstava je na rasporedu 3., 4. i 5. svibnja 2019.