Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

masa foto tresnja

U petak, 3. svibnja, u zagrebačkom kazalištu Trešnja premijerno igra „Maša i klaun“, prema knjizi Sanje Pilić, u dramatizaciji Anje Pletikose i u režiji Morane Dolenc.

„Maša i klaun“ priča je iz popularnog serijala uknjiženih zgoda i nezgoda djevojčice Maše, iz pera hrvatske spisateljice za djecu i mlade, Sanje Pilić.

Djevojčica Maša sasvim je osobita osmogodišnjakinja koju u životu mnogo toga muči. Njezini roditelji dosad su se mnogo puta selili, a Mašu uopće nisu pitali što misli o tome. Maša to zbilja nije htjela, i ima mnogo toga reći.

Jednoga je dana Maša u ambulanti svog doktora proživjela avanturu koja će joj u mnogo čemu promijeniti život. Saznala je da se u bolnici osim starih i bolesnih kriju i neke druge zvjerke. Druga hrabra djeca i Crveni nosovi, klaunovi doktori koji bodre male bolesnike. Nakon toga dana, Maša više nikada neće biti ona ista djevojčica.

„Maša i klaun“ posveta je svoj hrabroj bolesnoj djeci i hrabrim Crvenim nosovima koji im pomažu da lakše prebole bolesti. Priča je to o dvije djevojčice koje su svojom posebnošću prkosile običnom životu. Priča koja nas, velike i male, uči da stvari nisu uvijek onakve kakvima se čini i da je u životu važno i smijati se i plakati.

Glaven uloge tumače Vini Jurčić, Tena Jeić Gajski, Krunoslav Klabučar, Aleksandra naumov, Hrvoje Barišić i Matija Čigir.