Kazalište i film

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Blizanke foto Hrvoje Margaretic 7

Dubrovačko Kazalište Marina Držića gostovat će u zagrebačkom kazalištu Trešnja od 14. do 19. svibnja 2019. s predstavom „Blizanke“ Ericha Kästnera u režiji Lee Anastazije Fleger. U nedjelju, 19. svibnja, održat će se kreativna radionica „Blizanci“ u Trešnji, koju djeca blizanci mogu upisati po cijeni jedne radionice.

U istom razdoblju dubrovačka će publika imati priliku pogledati Trešnjinu predstavu „Snježna kraljica“ H. C. Andersena, u režiji Paola Tišljarića, pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i Ministarstva kulture RH.

Roman „Blizanke“ njemačkog autora romana za djecu Ericha Kästnera doživio je velik uspjeh diljem svijeta i preveden je na mnoge svjetske jezike, a postao je još i poznatiji kada je po njemu snimljen film „Zamka za roditelje“.

Djevojčice Lota i Lujza nenadano se susreću u ljetnom izviđačkom kampu i otkrivaju da su sestre te odluče zamijeniti uloge i otkriti zašto su im se roditelji rastali. U prvom planu je dječja domišljatosti i snalažljivost, ali i ljubav i prijateljstvo dviju sestara koje uz malo hrabrosti, puno smijeha i odlučnosti ostvare svoj plan.

„U Dubrovniku je publika izvrsno primila naše 'Blizanke' i jako mi je drago što dolazimo u Zagreb gdje će puno djece imati priliku pogledati predstavu kroz šest izvedbi“, rekla je redateljica Lea Anastazija Fleger i dodala da je riječ o dinamičnoj predstavi, bliskoj djeci, u kojoj će na sceni sve biti brzo i s puno izmjena efektnih scena i kostima.

Blizanke glume Vini Jurčić (Lota Kerner) i Irena Tereza Prpić (Lujza Palfi), a u predstavi glume i Srđana Šimunović, Hrvoje Sebastijan, Glorija Šoletić, Marija Šegvić, Boris Matić i Izmira Brautović.

Predstava je u Trešnji na rasporedu za građanstvo u subotu, 18. svibnja u 17 sati i u nedjelju, 19. svibnja u 11 sati. Namijenjena je publici starijoj od šest godina.