Kazalište i film

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Ay Carmela

U četvrtak, 23. svibnja u 18 sati, u Hrvatskome državnom arhivu u Zagrebu održatće se predavanje „Putovanje glumca kroz epohe“ povodom 80. godišnjice rođenja Ivice Vidovića. U prisjećanju na našeg glumačkog velikana, uz prikazivanje video isječaka i fotografija, sudjeluju Gordana Gadžić, Željko Luketić i Filip Vidović.

Ivica Vidović (1939-2011), glumačka legenda ovih prostora, 10. svibnja ove godine proslavio bi svoj osamdeseti rođendan. U razgovoru u HDA sudjelovat će glumica Gordana Gadžić, supruga Ivice Vidovića, koja je sedam godina prikupljala materijale iz nevjerojatnog glumačkog opusa svog supruga (navela je njegovu čak 221 ulogu!) te je prošle godine, u nakladi Teatra Rugantino i Školske knjige, objavila monografiju “Hod po rubu, s Ivicom”. Riječ je o sadržajno bogatoj i opsežnoj monografiji na 504 stranice s impresivnom arhivskom građom, više od 800 vizuala... Dio tih fotografija i materijala, kao i video zapisa, bit de prikazan i u sklopu „Putovanja glumca kroz epohe“.

Moderator razgovora je Željko Luketić, a doprinos osvrtu dat de i glumac Filip Vidović, sin Ivice Vidovića i Gordane Gadžić.