Kazalište i film

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

alfie bown

Nakon rasprodanog gostovanja Slavoja Žižeka prošlog mjeseca, posljednje izdanje Filozofskog teatra zagrebačkog HNK ove sezone održat će se u nedjelju, 2. lipnja, a gost je jedan od najzanimljivijih suvremenih teoretičara Alfie Bown.

Nastavljajući u tonu psihoanalize i kritičke teorije, Alfie Bown će zajedno sa domaćinom Srećkom Horvatom razgovarati o "ljubavi, snovima i video-igrama".

Naime, Alfie Bown je autor nekoliko zapaženih knjiga kao što su „The Playstation Dreamworld“ i „Enjoying it: Candy Crush and Capitalism“ koje se bave istraživanjem suvremenih popularnih fenomena - od video-igara do programiranja emocija, od rasta tzv. alt-right pokreta do uloge tehnologije.

Nakon što je godinama predavao u Hong Kongu, Alfie Bown je trenutno profesor medijskih umjetnosti na Sveučilištu Royal Holloway u Londonu. Pored akademskog posla, objavljuje za The Guardian, Paris Review, New Statesman, a trenutno radi na novoj knjizi o ljubavi i tehnologiji, što će također biti tema novog Filozofskog teatra.