Sedam presudnih

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Slow Motion Suicide 5Zagrebački bend Slow Motion Suicide u Tvornici kulture će predstaviti svoj album prvijenac u petak 3. veljače 2017. Koji su to albumi utjecali na njihov rad, otkrio nam je pjevač Nikša Lovrinić.

Counting Crows - "Recovering the Satellites"

Counting CrowsUltimativni album za introverte u odrastanju. Poetsko pisanje Adama Duritza je ostavio veliki utjecaj na mene po pitanju idioma i sanjarenju o velikim stvarima koje će se desiti u životu.

 

 

 

Incubus - "Make Yourself"

IncubusKad dječaci postaju muškarci. Dinamika ovog albuma je fenomenalna zbog frustracija koje isčitavam ispod tona vokala. Mislim da dan danas “nazalno zavijam” jer je Brandon Boyd pokazao da smijem. Ne vozite brzo uz ovaj album odvrnut na najjače.

 

 

Live - "Throwing Copper"

LiveOvaj album i bend su najpodcjenjeniji na starom kontinentu. Otkrio sam ga relativno kasno, sa pojavom interneta i kasnije rotacije na MTV-u kojih deset godina poslije. Obožavam duhovne stihove koje svake godine sve više razumijem i svaki put otkrijem nešto novo.

 

 

Snoop Dogg - "Doggystyle"

Snoop DogPrvi album ikad koji su mi roditelji kupili budući da sam htio biti kao onaj stariji klinac s boomboxom koju ulicu dalje. Dan danas znam sve stihove od svake stvari napamet jer sam ga izlizao u CD playeru. Iz doba dok je rap još uvijek nešto imao za reći, album donosi određenu atmosferu koja je potpuna suprotnost današnjim umjetnicima tog žanra. Danas mi je malo neugodno zbog svog modnog izražavanja i frizure u to doba, međutim, na polici mi je ostao fantastičan album koji je producirao Dr. Dre.

 

R.E.M.- "Automatic For The People"

R.E.M.Teško mi se odlučiti za bilo koji album ovog benda obzirom da su mi obilježili odrastanje, učenje engleskog jezika i početak sviranja gitare. Ako moram birati, ovaj album bih istaknuo kad najveći utjecaj na mene od silnog materijala kojeg sam doslovno gutao i svega što su izbacili do 2000 godine. Užasno sirov i mračan album u meni budi prva sjećanja na bilo kakve emocije i mogućnost pisanja o njima. Također, obećao sam sam sebi da ću zbog Nightswimming naučiti svirati klavir i jednog dana napisati i bolju pjesmu coming of age tematike.

 

Biffy Clyro - "Only Revolutions"

Biffy ClyroTaman kad sam mislio da rock’n’roll ne može postati sigurniji, dosadniji i izlizaniji, otkrio sam trojac iz Škotske. Only Revolutions je album prožet ozbiljnim i zrelim pjesmama, kako u aranžmanima tako i u stilu pisanja. Može se reći da je Biffy na ovom albumu ponovno izmislio toplu vodu za pitke pop pjesme i glasne gitare.

 

Foo Fighters - "Color And The Shape"

Foo FightersGlasno remek djelo američkog rocka iz 1997. Obožavam svaki dio ovog albuma, od vokala koji su savršeno overdubbani preko zvuka bubnja i gitara do aranžmana pjesama. Odmah poslije slušanja albuma doslovno želiš složit bend i započeti sa svirkom.