Sedam presudnih

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

NORD

Riječki alter rock sastav Nord održat će svoju zagrebačku promociju albuma prvijenca "Play Restart" 05.10. u zagrebačkom KSET-u. Kako bi malo bolje upoznali njihovog frontmena Mihaela Prosena, poznatog i kao bivšeg pjevača hrvatskog metal prvoligaša Father, ali i podsjetili na koncert, odličili smo ga upitati kojih je to za njega sedam presudnih albuma. Odgovore pronađite u nastavku teksta.

1. Faith No More - "King For A Day Fool For A Lifetime" (1995.)
Preslušan puno previše puta, a još uvijek „radi“. Remek djelo u svakom pogledu, utjecao je i utjecat će vjerovatno još dugo na bilo što glazbeno u mom životu. Kao i svi ostali majstorski albumi ove čudnovate skupine.

2. Alice In Chains - "Dirt" (1992.)
„anđelska“ dvoglasja i teški „đavolski“ rifovi, među prvim upoznavanjima sa grungeom, dvoglasja odredili moj stil pjevanja very much, definitivno jedan od albuma kojem se još uvijek rado vraćam dan danas. Layne nikad prežaljen. Veliki pjevački uzor.

3. Michael Jackson - "Thriller" (1982)
Prvi put sam čuo...mislim „Beat it“, sa nekih 5, 6 godina, pa onda „Thriller“. Od onda pa doslovno do danas, kad god čujem tu pjesmu, uvijek prođe kroz glavu „Kako dobro, kako jednostavno.....kako?!?!“  Genijalac. Genijalan album.

4. Queens of the Stone Age - "Songs For The Deaf" (2002.)
Razvikana „No one knows“ odlična, a sve ostale na albumu još bolje! Kad mi naleti CD u autu, vozim se dužom rutom ako treba i kasnim na sastanke, samo da se presluša od početka do kraja..

5. Korn - "Korn" (1994.)
Nakon grunge revolucije, prvo „otvaranje ociju i usiju“ ka nekom novom zvuku. Srednja skola, marenda, dobio kazetu od frenda Garcie, kaze „Poslusaj, ovo je ludo“. 15 minuta kasnije - sve se promjenilo. Par sati nakon toga doma počeo preštimavat gitaru na dublje tonove...

6. Metallica - "...And Justice For All" (1988.)
Amen! Nema se tu šta dodat. Remekdjelo i amen. Oduvijek. Zauvijek.

7. Florence And The Machine - "Ceremonials" (2011.)
Mozda netipicno za ovu listu ako gledaš druge bendove i albume, a opet, možda baš i nije... Fantastične pjesme... „What the water gave me“ pravo remek djelo... Jako utjecao na prvi album grupe Nord, iako se na prvu možda i ne čuje toliko.. Čut ćete na drugom