Sedam presudnih

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Ivana Kindl

Ivana Kindl nedavno je u radijskom eteru predstavila svoj novi, ujedno i autorski, singl – „Sve istine i laži“, a predstavljen je i prateći videospot, redateljskog dvojca Ire Tomić i Johna Karduma. Obzirom na navedene aktualnosti odlučili smo Ivanu upitati koji su to albumi koji su utjecali na nju i njezinu karijeru, koji su to albumi koji ju inspiriraju, kojih je to 7 presudnih albuma.

1. Mariah Carey - "Music Box" (1993.)

Iako mi je najdraži album 'Butterfly', ovaj je presudan zbog pjesme 'Without you', fantastične obrade koja mi se onda toliko svidjela kao i njezino nadnaravno pjevanje. Tad sam otkrila Mariah. Sjećam se snažnog osjećaja koji mi je prostrujao tijelom kad sam čula pjesmu, pjevanje i album. Tad sam shvatila da je glazba moj životni poziv.

2. Lauryn Hill - "The Miseducation of Lauryn Hill" (1998.)

Kultni album jedne od najboljih r'n'b pjevačica ikad i naprosto obožavam pjesme 'Ex factor' i 'Doo Wop (That thing)'.

3. Erykah Badu - "Mama's Gun" (2000.)

Fantastičan neo soul album, kupila sam original na kazeti koja se izlizala od preslušavanja. Taj flow, groove, njezin sugestivan, kulerski, predivan vokal, emocija. Teško mi je pronaći riječi kojima bih opisala impresije. Svaka pjesma s albuma mi je draga.

4. Jessie Ware – "Devotion" (2012.)

Od pjevačica koje su se pojavile zadnjih godina najdraža mi je Britanka Jessie Ware. Prvenstveno jer obožavam senzualne, lirske soulish vokale, ali i glazba je izvrsna kao i produkcija. Volim taj electro pristup pop glazbi, pažnju mi je privukla prva pjesma 'Running', a zatim i sve pjesme s albuma.

5. Nirvana – "Nevermind" (1991.)

Nakon soul pjevačica, skok u žešće rifove. U teen danima slušala sam soul, r'n'b te rock, grunge, metal bendove. Taj utjecaj je ostao prisutan i danas. 'Nevermind' mi je bio presudan jer sam tek tada čula prvi put za Nirvanu i postala jedno vrijeme opsjednuta likom i djelom Kurt Cobaina. Volim tu psihodeliju.

6. Metallica - "The Black Album" (1991.)

U ono doba prvih izlazaka i otkrivanja glazbe slušao se ovaj album koji se često puštao i u klubu u kojem smo izlazili. Moćan s izvrsnim porukama, a najdraža pjesma mi je 'The Unforgiven'.

7. Majke - "Vrijeme je da se krene" (1996.)

Iako mogu nabrojati barem 20-ak presudnih albuma, listu završavam najdražim Majkama. Jako volim Bareta i Baretov blues, taj album sam potpuno izlizala i svaka pjesma me gađa drito u srce.