Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

edo maajka

Ususret trećem izdanju Antivalentinova, kroz 7 presudnih albuma predstavit ćemo Edu Maajku, jednog od najboljih i najcjenjenijih repera na ovim prostorima, ujedno jednog od izvođača na koncertu.

Kada smo pred njega postavili zadatak da nam probere 7 albuma Edo je kazao: Jako teško ću ih probrat, imam podosta presudnih i dragih albuma i evo ovih sam se najbrže sjetio...

Dame i gospodo, Edinih 7!

Disciplina Kičme - "Zeleni zub na planeti dosade" (1989.)
Pjesme s ovog albuma sam čuo dok mi je stariji brat preslušavo ploče s par jarana. Bio sam klinac, ostale su mi u uhu da bi u izbjeglištvu u Zagrebu naletio na pirat kasetu. Kupio sam je i slušo jako puno devedesetih u Zagrebu. Taj omjer brasa, ritma i basa mi je i danas jedna od omiljenih fuzija koje sam ikad čuo. Jednostavni text, Kojin glas, odlični rifovi, svjetlosnim godinama ispred svega. Ploča me protresla i naucila puno toga.

Rage Against the Machine - "Rage Against the Machine" (1992.)
Ovaj album je bio sve što jedan bijesan teenager devedesetih treba.
Skakanje, rifovi, jebo vam rat mater!!! Puno toga sam naucio odavde i te pjesme su mi pomogle na kamaru načina.

Rambo Amadeus - "Hoćemo gusle" (1989.)
To mi je bio prvi susret sa domaćim smislenim repom i MC-ijanjem, u školi sam imo ja petice sve, samo iz vladanja bogami ne... Ima tu zaraznih rima i folova....

Atomsko Sklonište - "U vremenu horoskopa" (1980.)
Opet se vraćam na buraza, ovim albumom sam smoren dok sam bio dijete a kad sam porasto smaro sam druge... Sve su mi pjesme s ovog albuma odlične, rifovi, Džoserovi vokali, textovi su genijalni...Lektira.

The Jimi Hendrix Experience - "Electric Ladyland" (1968.)
Ovo jednostavno mora bit jedan od tih 7 :)

KRS One - "KRS One" (1995.)

Ovo je hip hop album koji sam naviše puta poslušo, i mogu ga s guštom slušat i danas. Prava riznica odličnih textova, beatova i flowa. Mislim da mi je Bizzo snimio neke kasete i jedan od albuma je bio ovaj :) album je bio ispred bilo koje rep ploče koju sam čuo do tad. Pravi učitelj u svakom pogledu!

Zabranjeno Pušenje - "Dok čekaš sabah sa šejtanom" (1985.)

No filers only killers :) 18 trackova i sve bolje od boljeg! Jedna od najboljih ex-yu ploča za poslušat. Favoriti se izmjenjuju svakim novim slušanjem. Snimak je odličan, sound, mix, Nele, Sula, bubanj, bass, textovi, previše dobrog na jednom mjestu. Kad se izmisli vremenska mašina otići ću na promociju ovog albuma i doživjet to ludilo iz prvog reda! Ovo je bukvar za svakog glazbenog storytellera.