Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Atheist Rap 2 of 58

Novosadske legende Atheist Rap slave izuzetan jubilej - 15. studenog u klubu Boogaloo odsvirat će 30 pjesama za 30 godina postojanja. Podršku će im pružiti dobro znani zagrebački punk rockeri FNC Diverzant. Kako bi na SG-u obilježili tu veliku obljetnicu, a i najavili zagrebački koncert, pitali smo Vladimira Radusinovića - Radulu da nam predstavi svojih 7 presudnih albuma.

Dead Kennedys - "Fresh Fruit for Rotting Vegetables" (1980.)

Ovaj album se uz prvi Damned i Why? od Discharge nalazio na prvoj kaseti koju mi je snimio drugarov stariji brat. Nakon toga stara muzika je prestala da postoji. I danas nam se u pesmama povremeno potkrade neki Kennedyski rif ili tako neka bolesna tema. Pored toga uz muziku Dead Kennedys, Discharge, Crass i sličnih se učilo o funkcionisanju opresivnih društvenih uređenja, ratu, ekonomiji, nepravdi, ratnim i korporacijskim zločinima itd.

The Clash - "London Calling" (1979.)

Prvi izlet u stilsku raznovrsnost i mekše melodije koji je pokazao da punk može da se svira i molskim akordima. Nezaobilazna i neprestana inspiracija.

Culture Shock - "Onwards & Upwards" (1988.)

ada je Atheist Rap nastao, inicijalna ideja bila je da sviramo nešto poput ovoga, što nije ličilo ni na šta što smo do tada čuli, a da je kombinovalo nama drage stilske izražaje. Bend Culture Shock je nastao od ekipe koja je činila Subhumans, a kasnije su evoluirali u Citizen Fish. I danas su svi aktivni.

Mano Negra - "Puta's Fever" (1989.)
Beastie Boys - "Check Your Head" (1992.)
The Mighty Mighty Bosstones - "More Noise and Other Disturbances" (1991.)

Sva tri albuma dragih nam bendova nisu prvo što smo od njih čuli, ali su svakako potvrde njihovih tadašnjih kultnih statusa. Neponovljivi, inovativni, uvek svoji.

NOFX - "White Trash, Two Heebs And A Bean" (1992.)

Album koji nam je potvrdio da svako ima nekog rođaka u Americi, s tim da smo mi retardirani mlađi brat ove teško prejebive bande.