Sedam presudnih
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Nakon 11 godina od originalnog izdanja "Daleko je Dizni", Sajsi MC ponovno izdaje album, ovaj put u deluxe formatu kao "Daleko je Dizni (Deluxe Reissue)" s 18 pjesama, od kojih su 4 bonus i to: "Wu Tange", "Torima", "Dobacuju na ulici" i "Malo lajkiram (Sheytan Yamaha Remix)". Ovo nam je povod da nam Sjasi MC predstavi svojih 7 presudnih albuma u novom epizodi istoimenog serijala tematskih članaka. 

Stone Roses - "Second Coming" (1994.)

Otkrila sam ih na MTV-ju kada se zavrtio spot za pjesmu Love Spreads, bila sam fascinirana i audiom i vizualom, nije baš da je tu meni mnogo bilo jasno, ali mi je napravilo mini revoluciju. Imala sam sreće da kroz par dana nabavim i album na kaseti - Second Coming. Tako je počelo moje upoznavanje s mančesterskom scenom.

Misfits - "Famous Monaters" (1999.)

Bend koji jako volim, bez obzira na promenu pjevača, volim i Danzinga i Michael Graves-a, ovo je možda jedini bend čije katastrofalne snimke mogu slušati, pored njih sam razvila tu sposobnost, jer prvo šta sam iskopala od njih je neki butleg i raritetni snimci, ali s albumom Famous Monsters su me potpuno kupili. Obožavam njihovu estetiku, napor koji ulažu u specifično šminkanje i kostime, to je ozbiljan pristup. Oni su za mene najkarizmatični punk bend.

Goatmare & The Hellspades - "13 Ways to Die" (2013.)

Kad smo kod sličnog fazona moram da istaknem ovaj pančevački bend. Odmah da se razumemo ovo nije za svakoga, ali bi svako trebao da ih posluša. Vrlo su specifični, ali neodoljivi, a ja sam čak imala i tu čast da surađujemo. Horor punk s nekrofilskim poljupcem učinit će da se opet zaljubite i u život i u smrt.

Aaliyah - "Aaliyah" (2001.)

Da se malo vratimo u prošlost. Ovaj božanski glas otkrivam u svojoj najokorelijoj hard-core fazi i vraća mi se povjerenje u r'n'b. Ona je bila cijeli paket, ne postoji neka njena pjesma koju manje volim, jednostavno što god da je ta žena radila ja sam obožavala, nažalost, prerana smrt je prekinula ovu autoricu u najprogresivnijoj fazi njezine karijere.

AFI - "Black Sails in the Sunset" (1999.)

Prelijepo je biti svjedok benda koji toliko evoluira, mijenja zvuk, pravi glazbene vratolomije i dobija najveću ljubav publike kao najljepši vjetar u leđa, kvaliteta na svakom koraku u pravom smislu te riječi. Davey Havok posjeduje glas koji ti se ureže i ne možeš da zaboravizi. Volim Afi..

Selena - "Dreaming of You" (1995.)

Još jedan prijmer prerano nasilno prekinutog života, kakva tragedija. Prvo sam se srela s njenom glazbom kroz istoimeni film iz 1997, s Jennifer Lopez kao glavnom glumicom, koja je maestralno odradila posao, a ove godine su snimili i seriju. Selena je preteča današnjih diva, tipa Beyonce, koja se strašno divila Seleni. Koliko god da se trudim neću uspjeti da opišem njenu zavodljivu glazbu, koju je većinom komponirao njezin brat, zato morate poslušati.

Outkast - "Aquemini" (1998.)

Album koji mogu preslušavati iznova i iznova i nitko s hip-hop scene nije nadmašio tu genijalnost. Samo još da se opet okupe pa da nam podare još glazbenih bisera.IzvještajiSymphonika On The Rock i treći put u Lisinskom


U klubu Boogaloo održan ZMF Media dan


Camille Bertault Quintet oduševio Tvornicu


Sjajan koncert The Tiger Lilliesa u Kinu SC


Trap Takeover na jednu večer preuzeo Kutinu


Zadruga rasturila u rasprodanom Hard Placeu


Songkillers nastupili u Tvornici


Kries u Boogaloo – autohtona hipnotička etno psihodelija


Urban&4 uz gudački orkestar nastupili u Šibeniku


“Ne igraj se s vatrom, slušaj ju!”


Slavlje života i glazbe velike Janis Joplin


Mondo Generator feat. Acid Row i Omega sun


Zagreb glazbom obilježio Dan Europe


JazzHR u Tvornici kulture


Galerija fotografija: Them Moose Rush, Zepaxia, Rens Argoa


Tihomir Pop Asanović veličanstveno obilježio 60 godina karijere


Opasna doza dopamina u Tvornici kulture – Baks


Matija Cvek održao koncert u Zadru


Lekcije Kojota na otvorenju 20. Culture Shock Festivala