Sedam presudnih
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

U seriji članaka u kojima nam se predstavljaju izvođačice i izvođači (i bendovi također) koji nastupaju na ovogodišnjoj Dori, dio njih se predstavlja kroz intervjue, a dio kroz rubriku 7 presudnih. Danas će nam se kroz 7 presudnih predstaviti Erna, glazbenica i studentica politologije na zagrebačkom Fakultetu političkih znanosti. Rokerski izričaj i sonorna boja Erninog glasa, ali i koketiranje s blues i soul elementima predstavljaju muzički pravac koji Erna pokazuje u autorskim uratcima u kojima je naglasak na gitari, vokalu i bendovskom izražaju glazbe. Pjesmom "How do you love me" odlučila se po prvi puta predstaviti na Dori - 2024. Erni držimo palčeve za što bolji plasman, a u nastavku provjerimo koji su joj albumi presudni. Više o Erni saznajte na njezinom SG profilu.

The White Stripes - "Elephant" (2003.)

Za ovaj bend i album me vežu tinejdžerski dani i to je prvi bend koji sam počela aktivno slušati. Pojavili su se kao mala revolucija 2005. iako su dotada već imali uspjeh i više albuma.

The White Stripes - "De Stijl" (2000.)

Slični razlozi kao i kod prvog albuma, nostalgija - podsjetnik na neka druga, draga vremena. Bend koji mi je obilježio tinejdžerstvo te je bilo “cool” kad si roker i slušaš the White Stripes.

Placebo - "Sleeping with Ghosts" (2003.)

Sad već pomalo zaboravljeni bend Placebo, ovim albumom je žario i palio. Volim glas Briana Molka, koji je uvijek bio jedna doza nježnosti u žestini glazbe.

George Michael - "Older" (1996.)

Ovo je album “ikona”, najemotivniji prikaz Georgea Michaela, kojeg obožavam kao pjevača i interpretatora. Ovaj album možete slušati i kad ste tužni i kad vam treba “ono nešto” pa vas pjesma “Fast Love” pokrene i motivira.

Norah Jones - "The Fall" (2009.)

Ovaj mi se album uvukao pod kožu, potiho… Znači, album je savršenstvo za sva moguća raspoloženja; kao uspavanka, kao kontemplacija, kao romantika… ima sve segmente i jako umirujuć efekt na mene.

Amy Winehouse - "Back to Black" (2006.)

Ne treba ja mislim posebna napomena, album koji je mnogima promijenio glazbeni ukus - i album koji je nametnuo totalnu drugu vrstu glazbe od one koja je tada bila trendovska. Amy je bila sve u jednom: ikona i inspiracija. Za mene jedan od legendarnih albuma.

⁠Duffy - "Rockferry" (2008.)

Mogla bih reći - neka vrste “guilty pleasure” albuma, jednostavno kompletan album bez oscilacija, koji paše uz sva raspoloženja. Vežu me neka sjećanja uz njega - ponovno - nostalgija…IzvještajiSymphonika On The Rock i treći put u Lisinskom


U klubu Boogaloo održan ZMF Media dan


Camille Bertault Quintet oduševio Tvornicu


Sjajan koncert The Tiger Lilliesa u Kinu SC


Trap Takeover na jednu večer preuzeo Kutinu


Zadruga rasturila u rasprodanom Hard Placeu


Songkillers nastupili u Tvornici


Kries u Boogaloo – autohtona hipnotička etno psihodelija


Urban&4 uz gudački orkestar nastupili u Šibeniku


“Ne igraj se s vatrom, slušaj ju!”


Slavlje života i glazbe velike Janis Joplin


Mondo Generator feat. Acid Row i Omega sun


Zagreb glazbom obilježio Dan Europe


JazzHR u Tvornici kulture


Galerija fotografija: Them Moose Rush, Zepaxia, Rens Argoa


Tihomir Pop Asanović veličanstveno obilježio 60 godina karijere


Opasna doza dopamina u Tvornici kulture – Baks


Matija Cvek održao koncert u Zadru


Lekcije Kojota na otvorenju 20. Culture Shock Festivala