MC
A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Score


Bookmark

Data

Released Ožujak 2017
Format Albumi
Vrsta Crossover / Classic / Soundtrack
Dodano Petak, 17 Ožujak 2017
Žanr Stage & Screen
Length 1:01:00
Broj diskova 1
Edition date Ožujak 2016
Država Europa
Etiketa Sony Masterworks / Menart
Edition details objavljeno: 17.3.2017.
Tags Menart 2Cellos Sony Masterworks

Review

Nakon tri albuma obrada hitova pop i rock glazbe i stotina održanih koncerata, Luka i Stjepan krenuli su u novom smjeru. "Score" predstavlja prirodan i mudar nastavak uspješne karijere.

Najbolje od filmske su glazbe obradili su na prepoznatljiv način, no mnogi su pozitivni pomaci veoma uočljivi. Neupitne kvalitete i sviračke sposobnosti, no s malim zaokretom. "Score" nije nabrijana borba dva violončela, to je veoma staloženi album iz kojeg polako dopire njihova osobna zrelost. Uz neograničene količine strasti, stali su na trenutak i napravili veoma kvalitetan album s velikom pažnjom i poštovanjem prema skladateljima i djelima koje izvode. Zvuk skupocjenih violončela odradio je svoje, no kad se o našim dečkima radi, to je samo usputno sredstvo da granice kvalitete pomaknu na još višu razinu.

Velika je čast kada ti Londonski simfonijski orkestar sudjeluje na albumu, u ovom slučaju on služi kao protuteža koja pravilno u pozadini dodatno obogaćuje emotivnu priču dva violončela. Glavne melodijske linije podupiru jedna drugu, niti se u jednom trenutku ne osjeti da je nečiji ego prevladao. Zajednička suradnja poprimila je novi oblik, ozbiljniji i zreliji. Nakon sirovog uvoda skladbom "Game Of Thrones Medley", album dobiva romantičniji prizvuk. To više nije sladunjava romantika, interpretacija je iskrena i čvrsta. Strasti bi se još više mogle rasplamsati u borbenoj temi "Game Of Thrones", no to je nešto što će im uspjeti uživo. Ennio Morricone sigurno bi bio ponosan na "Cinema Paradiso" i "Malena", jer rijetko tko može talijanski žar dostojno prenijeti u svakoj noti skladbe. Jednaka je situacija i s glazbom iz filma "Kum" u kojoj je vidljivo da Londonski simfonijski orkestar u pozadini ipak nije uspio u potpunosti dočarati mističnost koja je našim dečkima pošla od ruke. Pogotovo spektakularni kraj koji je mogao biti još žešći. Ostavimo i to za izvedbu uživo.

"My Heart Will Go On" skladba je koja iskače iz cijelog koncepta, zanimljiv je popularni odmak. Uz pomalo nespretan početak kada se na trenutke izgube u dubokim tonovima skladba se postepeno razvija uz spontani trenutak. Netko je na sredini pjesme toliko patetično uzdahnuo i savršeno podebljao tragičnost djela. Pomalo smiješno, no jako simpatično. Ritmičnost "Rain Man Theme" daje futuristički prizvuk, dok tema "Schindlerove liste" oduševljava. Spektakularna tema "Chariots Of Fire" ostavljena je za sam kraj uz "Now We Are Free" iz filma "Gladijator".

Smirenost, iskustvo, sirova strast i vrhunsko tehničko umijeće na ovom albumu produktivno surađuju. Stepenica iznad od dosadašnjeg rada, novo poglavlje u njihovoj karijeri odvest će ih još dalje. Uz sav dosadašnji uspjeh, ovaj je album zagrebao u najkvalitetnije sfere glazbenog djelovanja i nadam se da je početak nečeg svevremenskog. A sada, u lov na Grammy, jer ništa manje neće biti dovoljno.

Maja Trstenjak

Hits 2479
Celloverse « Celloverse 2Cellos Albumi Kronologija Dedicated » Dedicated

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima


Decapitated feat. Incantation, Nervosa, Kassogtha - nihilizam na najjače


J.R. August uz brojne goste proslavio 10 godina karijere