MC
A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Down To The River


Bookmark

Data

Released Lipanj 2019
Format Albumi
Vrsta Blues rock / Hard rock / Rock and roll / Roots rock / Southern rock / Album Rock / American Trad Rock
Dodano Petak, 05 Veljača 2021
Žanr Pop-Rock
Length 44:18
Broj diskova 1
Edition date Lipanj 2019
Država SAD
Etiketa BMG
Catalog Number 538504962
Edition details objavljeno: 28.6.2019., producent: Matt Ross-Spang; snimano: Muscle Shoals Sound Studios
Tags BMG The Allman Betts Band Matt Ross-Spang

Review

Svi oni koji vole modernu glazbu, s albumom "Down To The River" došli su na svoje. Izdavačka kuća BMG Rights Management (US) LLC objavila ga je 28. lipnja a potpisuju ga The Allman Betts Band.

Naravno, sve bi to bilo OK da se ne radi o izravnom potomku nažalost pokojnog Gregga Allmana i nećaku isto tako pokojnog Duanea Allmana – on je, naravno, Devon Allman. S druge pak strane, sva ona težina i atraktivnost koja proizlazi iz glazbe ove braće nije bila sredstvo zazivanja nekakvih duhova prošlosti, već je bila osnova za stvaranje novih glazbenih eskapada i direktno podastiranje bezbrojnim fanovima The Allman Brothers Banda istine kako ta glazba i dalje ima svoje sljedbenike, ima svoju ulogu i značaj na trenutnoj svjetskoj glazbenoj sceni. Drugi dio priče, ali samo po drugoj liniji, jest Duane Betts, sin Dickeyja Bettsa, čija je gitara obojila neke od ponajboljih radova Allmana.

Sve ove predispozicije samo su preduvjeti da se omogući stvaranje glazbe s izuzetnim glazbenim temeljima. Suradnja njih dvojice učinila je, mogu to i tako napisati, doista "strašne" stvari.

"Down To The River" je izuzetno očekivani debitantski album Allman Betts Banda snimljen u legendarnom Muscle Shoals Sound Studios. Album je producirao Matt Ross-Spang. A evo i kompletne ekipe: Devon Allman (gitara / vokal), Duane Betts (gitara / vokal), Berry Oakley Jr. (bas), Johnny Stachela (gitara), John Ginty (klavijature), R Scott Bryan (udaraljke), i John Lum (bubnjevi). Preslušavajući kompletni album, i to više puta, nedvojbeno se dolazi do zaključka kako je ova ekipa definitivno obogatila sve ono što krasi njihov glazbeni izričaj.

E sad, budući da se radi o nastupnom albumu, neki to promatraju i uspoređuju s Allmanima i stalno tu traže ovo i ono. Osobno, želio bih to ostaviti po strani, želim čuti te utjecaje, ali neću tražiti sitnice tipa je li to iz ovog ili onog albuma Allmana. Osobno držim da je to apsolutno pogrešno postavljanje stvari. I nije mi baš jasno čemu to zapravo služi. Slušajući "novu" glazbu The Allman Betts Banda ne mogu se oteti dojmu da su i Devon Allman i Duane Betts jednostavno htjeli predati slušateljima nešto svoje.

Naravno da su očekivanja bila itekako visoka za ovaj album i Allman Betts Band nam to i isporučuje! To je album u kojem ekipa odaje počast svojoj slavnoj lozi, dok je u tijeku stvaranje vlastite glazbene ostavštine.

"Down To The River" je veliki i logičan početak jedne suradnje koja već traje duže vrijeme i važno je da se nastavi i da nam na taj način svima bude dostupna njihova glazbena priča. Bend se nalazi usred velike svjetske turneje i stalno su na turneji, gotovo od svog nastanka.

"Down To The River" je po meni zaista odličan početak jednog projekta ili onoga što će, nadam se, još dugo, dugo trajati! Oni su The Allman Betts Band!

Mladen Lončar - Mike

Hits 549
The Allman Betts Band Albumi Kronologija Bless Your Heart » Bless Your Heart

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici