MC
A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Listopad 2020
Format Albumi
Vrsta Blues rock / American Trad Rock
Dodano Utorak, 24 Studeni 2020
Žanr Blues
Length 53:09
Broj diskova 1
Edition date Listopad 2020
Država Europa
Etiketa Provogue
Catalog Number PRD 7629-2
Edition details objavljeno: 23.10.2020., izvršni producent: Roy Wiseman; producent: Kevin Shirley; snimano: Abbey Road Studios, London
Tags Kevin Shirley Joe Bonamassa Provogue Roy Wiseman

Review

"Royal Tea" novi je album kojeg potpisuje Joe Bonamassa, a objavila ga je Provogue Records.

Nekako sam mislio, evo još jedan u nizu studijskih radova, samo je objavljen i gotovo. I naravno, kao i puno puta do sada, jednostavno sam se prevario. I nikako da naučim da Joe ne snima niti izdaje albume samo da ispuni ugovorne obaveze. Joe snima zato jer ima što snimiti, zato jer u njemu buja taj stvaralački potencijal i on ga svako malo baca sa sebe i kreće dalje. To je kao onaj proces kada zmija skida staru kožu i samo odlazi dalje i ne osvrće se za onim što je ostavila.

Joe je već dugi niz godina glazbenik otvoren prema glazbi općenito, nije "fah idiot"i time se itekako ponosi. Osobno, pratim ga već dugi, vrlo dugi niz godina, bio sam na nekoliko njegovih koncerata i nekako me ta njegova profesionalnost fascinira. On je glazbenik o kojem možete čitati ili čuti samo kako je veliki, talentirani glazbenik. Oko njega nema afera, on nije tipična rock ikona, on je oličenje istinskog umjetnika i glazbe koju tako iskreno i zdušno izvodi.

Svako malo pred svima nama je neko njegovo djelo i normalno je da se nameće pitanje hiperprodukcije. Teško je to shvatiti, ali njegova diskografija jasno nosi istinu i težinu tvrdnje da u tome ipak nema toga. Nekada je Ian Anderson rekao da bi fanovi Jethro Tulla kupili album čak i onda kada bi na njemu bila snimljena tišina i da to je istina, u cijelosti. Ista stvar se odnosi i referira na glazbeni rad samog Bonamasse i opet bih bio prvi koji to čini. "Lookout Man!" je skladba koja me potaknula da ovo napišem nakon tko zna koliko preslušavanja. Već sljedeća "High Class Girl" samo potvrđuje da Joe itekako duboko gazi po mulju Mississippija a u tome mu potporu daju bivši tekstopisac Creamovaca Pete Brown, gitarist Whitesnakea Bernie Marsden i Jools Holland i tko bi tada "fulao", nema šanse da bi se to dogodilo glazbeniku njegova kalibra.

Bez obzira na sve, na Bonamassu najviše su utjecali britanski blues glazbenici kao već britanski Clapton, Back, Page i Green i oni su u najvećoj mjeri uobličili njegov originalni gitaristički rukopis i kompletni skladateljski rad i apsolutno nevjerojatni glazbeni talent.

Sve u svemu Joe Bonamassa opet i opet pokazuje zašto je toliko popularan i priznat glazbenik i jedan od "velikih igrača" kada je u pitanju prezentacijska forma ovog glazbenog stila kojeg toliko volimo!

Bonamassi za "Royal Tea" dajem čistu desetku! Čovjek daje ovom glazbenom pravcu nevjerojatni vjetar u leđa i sada svojom inventivnošću, svježinom i instrumentalnom virtuoznošću suvereno vlada svjetskom blues scenom, ali ne i samo njom!

Mladen Loncar - Mike

Hits 1529
Live at the Sydney Opera House « Live at the Sydney Opera House Joe Bonamassa Albumi Kronologija Time Clocks » Time Clocks

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici