MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Sing in a World That's Falling Apart


Bookmark

Data

Released Siječanj 2020
Format Albumi
Vrsta Garage rock / Alternative/Indie Rock / Garage Punk
Dodano Srijeda, 29 Srpanj 2020
Žanr Pop-Rock
Length 40:19
Broj diskova 1
Edition date Siječanj 2020
Država Europa
Etiketa Fire Records
Catalog Number FIRECD573
Edition details objavljeno: 24.1.2020.; producent: Nic Jodoin
Tags Fire Records Nic Jodoin The Black Lips

Review

Otkad su se okupili krajem 20. stoljeća, The Black Lips su oduvijek nosili nekako label garažnog benda s dozom countryja i americane, dok je novi album upravo to - izdanje na kojem se više nego ikad osjeti utjecaj potonja dva stila.

"Hooker Jon" je blues-country humoreska, dok više opuštena "Gentlemen" ima više od nekoliko sjajnih tekstualnih igrica (“I found out the hard way that the pathway to her heart’s not through her nose"). Još jedna pjesma koja izmamljuje osmijeh definitivno je "Angela Rodeo" čiji bi se južnjački prizvuk savršeno uklopio u opus Jamesa Luthera Dickinsona tamo negdje s početka sedamdesetih.

"Odelia" je pak energična groovy stvar, koja nas ipak podsjeća da se ne nalazimo na američkom jugu na nekom hilybily partyju (iako sama naslovnica sugerira da je bend upravo na to ciljao), dok je "Dishonest Man" pjesma najsličnija ranijim radovima benda, s tek malenom dozom countryja.

"Sing in a world that's falling apart" je jako dobar album, ali album koji ne djeluje kao cjelina, upravo zbog toga sam recenziju podijelio na osvrt na najzanimljivije pjesme. Glazbenim stilom, pa i grafičkim dizajnom albuma jasno je da su Black Lips imali u glavi taj južnjački koncept, no ipak nešto mi nedostaje da bi osim odličnih pjesama mogao reći da je album odlična cjelina. Ako ste zagriženi fan, ovo vas izdanje neće nimalo razočarati, instrumentali su zanimljivi, tekstovi još zanimljiviji i općenito ideja malo jačeg koketiranja s countryjem je svakako zanimljiva, no isto tako previše subjektivna na svakog slušatelja.

Dražen Plukavec

Hits 383
Underneath The Rainbow « Underneath The Rainbow The Black Lips Albumi Kronologija

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma