MC
A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Jam In The Room


Bookmark

Data

Released Prosinac 2021
Format Albumi
Vrsta Blues rock
Dodano Utorak, 14 Prosinac 2021
Žanr Blues
Length 30:57
Broj diskova 1
Edition date Prosinac 2021
Država Hrvatska
Etiketa Nota Bene Records
Edition details objavljeno: 10.12.2021.
Tags Bosak & The Second Hand Band Nota Bene Records

Review

Studijske snimke, snimke uživo, te one snimke koje nastanu tijekom proba, tijekom svirke za dušu, uvijek imaju neku svoju posebnu čaroliju. E sad, ili to prepoznajte ili to iz tko zna kojih razloga zaobilazite. Iskreno ću vam napisati, ne činite to! Zašto? Pred vama je pola sata upravo takve svirke, koja u svojoj akustičnoj formi dobiva neku potpuno novu dimenziju. "Jam In The Room" je "mala albumčina" koja će vas svojim sadržajem ponovo opičiti po nosu i suznih očiju brisati ćete krv iz nosa, ali ova luda furka neće prestati. Marko Bosak i njegov Bosak & The Second Hand Band ovo su izdanje objavili 10. prosinca, a zahvaljujući upravo Marku, ali i ekipi iz Nota Bene Recordsa te posebno mom imenjaku Mladenu Maleku, svi ćemo odmah i sad imati priliku uživati kako Marko i bend sjajno, opušteno i uz laganini furku prezentiraju izuzetnu glazbenu priču.

Čovječe, uopće nisam skužio da mi je sve ovo otišlo u sam uvod i kaj budem dalje? O čemu da više pišem? OK, valja odložiti olovku i papir, oprostite, tipkovnicu i valja sjesti u fotelju, zavaliti se, piti topli čaj s rumom bez šećera, zatvoriti oči i krenuti na sjajnu "južnjačku furku" s ovom ludom ekipom! Ma, i moja malenkost uvukla se u sobu i uživa s ekipom. Ma čekaj, kak' su uopće svi stali u tako mali prostor? Oprema, instrumenti, glazbenici i svi mi koji slušamo tu svirku! Ljudi, to nije moguće, to se jednostavno ne da izbjeći! Dižem se! Sve gasim, idem van, a nećete vi mene u mom filmu školati! I odem van! Nakon sat vremena se vraćam, nabrijan i ponovo stavljam sluške na uši i sve kreće ponovo i, k vragu, opet sam s njima u sobi i opet svi zajedno uživamo u svirci koja fakat plijeni! A čime? Pa svime! Doista ne znam koji segment bi ovdje navodio, nisam pametan. I da, ovako nešto kod nas još nisam imao prilike slušati, da u tako opuštenoj formi i s tako puno osjećaja i zezanja na kraju sve zvuči tako supač. Bosak & The Second Hand Band jednostavno, svaki puta kada slušate ovaj materijal, vas povuku za sobom i vi sami postajete dio cijele ove glazbene priče.
A evo tko čini ovaj izuzetan band:

Marko Bosak (glavni vokal, akustična gitara, ali i tekstopisac, skladatelj i aranžer)
Ivan Pasković (klavir)
Matko Benčić (bas gitara)
Lovro Šicel (akustična gitara)
Saša Matej Munjas (akustična gitara)
Renato Palatinuš (cajon)
Petra Batelja Majić (prateći vokal, def)
Monika Jakuš Jeršek (prateći vokal, shaker)
Tajana Belina (prateći vokal)

Evo, to je ekipa koja sve ovo potpisuje i tako nam nadahnuto sve to i prezentira. Nakon desetak uzastopnih preslušavanja, priznajem, već sam zabrinut jer ovo se ne čuje baš svaki dan, i to baš na ovakav način, i to s tolikom dozom akustike, ležernosti i profesionalnosti.

Nakon što sam pisao o njihovom studijskom albumu "Based on a True Story" i nakon što je moja ekipa totalno prošvikala slušajući domaću ekipu, koja tako ludilo razvaljuje "Southern rock n' blues" ...to nije baš svaki dan moguće čuti a to znamo jako dobro svi mi, koji to slušamo i pratimo.

Ako je ovaj band svojim drugim studijskim albumom otvorio neka druga vrata, sada je ovim albumom jednostavno otvorio vrata svih onih, koji u svemu tome doslovno uživaju. A moram i to napisati da su njihova srca sada puna, a njihove slušateljske duše su spokojne jer i mi, na neki način sve više i dublje upadamo u onu "opaku" svjetsku glazbenu priču.

Ako su nekom možda studijske verzije više "speglane", ovdje čujemo kako to Bosak & The Second Hand Band sjajno rade "live" i kako ta njihova priča može imati višestruki glazbeni izričaj i formu. To je i najvažnije. Sjajnim aranžmanima akustični audio, ali i video zapis "Jam In the Room" Bosak & The Second Hand Banda, definitivno mora ući u vaše fonoteke, kolekcije ili kako god vi to zvali i nazivali!

Ako ste fan ove mjuze, to jednostavno ne možete ne imati!

Potražite čim prije i prepustite se totalnoj southern rock n' blues furci i uživanciji!

Oni sami na kraju kažu: "No bullshit, no fake smiles, just music fueled with true stories, written and played from the ❤"

Mladen Loncar - Mike

Hits 1322
Based on a True Story « Based on a True Story Bosak & The Second Hand Band Albumi Kronologija

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima