MC
A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Relax


Bookmark

Data

Released 2011
Format Albumi
Vrsta Underground Rap / East Coast Rap / Alternative Rap
Dodano Utorak, 08 Studeni 2011
Žanr Rap
Length 50:11
Broj diskova 1
Edition date 2011
Država SAD
Etiketa Greedhead Entertainment
Catalog Number 6160
Edition details Datum objave: 13.9.2011. Produkcija. Blood Diamonds, Diplo, El-P, J-LA, Rostam, Dash Speaks, Francis Starlite, Himanshu Suri (također izvršni), Victor Vazquez, Anand Wilder i Patrick Wimberly (također izvršni)
Tags

Review

Dok hype mašina vezana uz Odd Future raste iz dana u dan i približava se razini da ih ljudi slušaju kako bi dokazali da znaju kakvog je okusa underground specijal dana, Das Racist su uredno izdali prvi službeni album, na radost mnogih koji su imali prilike provjeriti njihova dva mixtapea - Sit Down, Man i Shut Up, Dude - još prošle godine.

Das Racist je polarna suprotnost tmurnog i ozbiljnog sranja Odd Futurea; multirasni trio specijalizirao se za lakrdiju. Čak su i sa različitih strana Amerike, prvi su za zapada, a drugi sa istoka. Imaju otprilike istu početnu točku iz nezavisne glazbene scene, internet foruma i blogova, te mixtapeova koji se preko istih distribuiraju. Oboje su dobro legli indie glazbenim medijima, ali Das Racist se ipak ne shvaćaju ozbiljno, što je olakšanje, a materijal im je isključivo satiričan.

Na glazbeni radar su uletili 2008. sa pjesmom Combination Pizza Hut and Taco Bell, 2010. su ojačali sa mixtapeovima, Spin Magazine ih je stavio na listu 50 bendova koje morate vidjeti na SXSE filmskom festivalu u Austinu, a MTV Iggy ih je iste godine stavio na popis 25 najvažnijih novih bendova na svijetu, a i Rolling Stone je potvrdio njihovu svježinu. I tako su se Heems, Kool A.D. i Dapwell postavili na svjetskoj mapi. Posve logičan rast benda kojeg sačinjavaju ne-bijeli liberali koji su se upoznali na fakultetu. Naći ćete ih na tragu Def Juxa, tamo gdje završava backpack rap.

Relax je jednako neozbiljan kao i njihov dosadašnji rad, ali kolaboracije Das Racista i etabliranih imena govori koliko oni tu neozbiljnost shvaćaju ozbiljno. Među bitnijim imenima, produkciju su odradili El-P, Diplo, Rostam Batmanglij iz Vampire Weekenda i Anand Wilder iz Yeasayera. El-P gostuje kao MC na jednoj od jačih traka na albumu, Shut Up, Man. Manjih pomaka od njihovog isključivo satiričnog stila ima, i tu u naslovnoj traci odmah na početku albuma (zvanoj Relax, isto kao i album) na kojoj Heems neočekivano govori o svojim roditeljima imigrantima i njihovoj borbi za opstanak u Queensu 80tih godina prošlog stoljeća. Budući da ovo nije mixtape već prvi službeni album, Das Racist bacaju reference u kojoj se hvale o svojim MC sposobnostima, nabrajaju se droge i postignuća, a sve je upakirano u zvuk malo bliže pop glazbi nego podzemnom izdanju. Girl je sintesajzerska stvar, Booty in the Air je bengalica za podij, Punjabi Song okreće na electro, The Trick je opuštena u produkciji Batmanglija. I naravno, Michael Jackson je najavni singl ovog albuma, traka koja ima spot zbog kojeg ćete Relax provjeriti čak i ako prije niste čuli za Das Racist. 

Nakon viralnih videa i besplatnih mixtapeova koji su pustili svoje korijene na sve strane, Das Racist su sa prvim oficijelnim albumom odlučili pokazati da se znaju dobro i kvalitetno zajebavati, te da nisu samo internet senzacija. Iako nisu snimili album desetljeća, Relax je odličan album i najava uspješnog nastavka karijere za Das Racist. 

Vuk Oreb

Hits 2361

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima