MC
A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Lust for Life


Bookmark

Data

Released Srpanj 2017
Format Albumi
Vrsta Alternative/Indie Rock / Adult Alternative Pop/Rock
Dodano Srijeda, 09 Kolovoz 2017
Žanr Pop-Rock
Length 1:11:56
Broj diskova 1
Edition date Srpanj 2017
Država Europa
Etiketa Interscope Records ‎/ Polydor
Catalog Number 5778372
Edition details objavljeno: 21.7.2017.; izvršni producenti: Lana Del Rey i Rick Nowels; producenti: Benny Blanco, Boi-1da, Emile Haynie, Tim Larcombe, Sean Ono Lennon, Max Martin, Kieron Menzies, Metro Boomin, Mighty Mike, Dean Reid i Jahaan Sweet
Tags Emile Haynie Max Martin Interscope Dean Reid Polydor Lana Del Rey Metro Boomin Interscope Records Jahaan Sweet Mighty Mike Kieron Menzies Sean Ono Lennon Tim Larcombe Boi-1da

Review

„Ona je nasmijana!“ To je jedna od prvih pomisli koja će na pamet pasti svakome malo bolje upoznatom s diskografijom Lane Del Rey nakon što baci pogled na naslovnicu njenog petog studijskog albuma. Snimljena pred istim kamionom (ili barem istim modelom) kao i naslovnica njenog albuma „Born To Die“ iz 2012., koji ju je lansirao među pop zvijezde, Lana nam i prije puštanja albuma daje naslutiti da je "Lust For Life" nešto drugačiji, veseliji album.

Naravno, veselo po Laninim kriterijima nije ono što bi prosječna osoba nazvala veselim. Već nas uvodni singl „Love“ podsjeća na ono što Lana radi bolje od ikoga danas: nevjerojatno zarazne pjesme prožete nostalgijom za 60im godinama i tinejdžerskom zaljubljenosti. Stihovi „You get ready, you get all dressed up, to go nowhere in particular“ u refrenu, ukrašeni njenim prekrasnim, ali istovremeno i tako hladnim glasom predstavljaju sve najbolje što ona može napraviti u svega nekoliko sekundi.

Druga stvar koja upada u oko prije puštanja albuma je ogroman broj gostjućih izvođača na popisu pjesama, što dovodi do nekih od najboljih, ali isto tako i najslabijih trenutaka na albumu. S jedne strane gostovanje Weeknda na naslovnom singlu je jedna od najboljih kolaboracija dvije pop megazvijezde koje sam čuo u dosta vremena, vokal Stevie Nicks, najpoznatije po stažu u legendarnim Fleetwod Mac, sjajno nadopunjuje Lanin u „Beautiful People Beautiful Problems“. S druge strane, A$AP Rocky ničime ne pridonosi na „Summer Bummer“ i „Groupie Love“, u slučaju potonje čak i smeta na nečemu što bi inače bio jedan od vrhunaca albuma.

Posebno treba istaknuti nostalgijom i classic-rock referencama krcat duet „Tomorrow Never Came“ sa Seanom Oko Lennonom, koji uključuje i najsmiješnije stihove na albumu: „And I could put on the radio to our favorite song, Lennon and Yoko, we would play all day long; "Isn't life crazy?", I said now that I'm singing with Sean“. Već na prvom slušanju pjesma razbija strah da je snimljena samo kako bi Lana mogla precrtati „gostovanje Lennona na mojoj pjesmi“ s popisa životnih ciljeva.

Od ostatka albuma ističu se odlične „Cherry“ te „In My Feelings“, koje se obje dotiču destruktivnih veza iz kojih ne može pobjeći, prekrasnu „13 Beaches“ te „Coachella – Woodstock In My Mind“, za koju bih rekao da je ispunjena nostalgijom, ali to se čini suvišnim s obzirom na naziv pjesme. Završne dvije pjesme, „Change“ i „Get Free“ nam prikazuju Lanu u svojem najoptimističnijem izdanju dosad, bez svojeg standardnog sjetnog pogleda na svijet, skoro kao da joj normalno stoji osmijeh s naslovnice.

Janko Sladović

Hits 1552
Ultraviolence « Ultraviolence Lana Del Rey Albumi Kronologija

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima