MC
A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Above the Clouds

Bookmark

Data

Released Studeni 2022
Format Albumi
Vrsta / Regional Blues / Electric Blues
Dodano Četvrtak, 05 Siječanj 2023
Žanr Blues
Length 42:10
Broj diskova 1
Edition date Studeni 2022
Država Hrvatska
Etiketa Cantus
Edition details objavljeno: 20.11.2022.
Tags Cantus D.K.

Review

Kako me dugo nije bilo na portalu mnogi su me pitali: "S kime ili s čime ćeš krenuti?", jer toliko se toga dogodilo, puno je izdanja, puno je albuma koji žare i pale svjetskim top ljestvicama. Samo ću napisati: D.K. - "Above the Clouds", 20.11.2022, Cantus i sve vam je jasno.

Znam, baš kao i ja ostat ćete u nevjerici i pitati sami sebe što je to?! O čemu se radi?!

Danko Krznarić, glazbenik koji je već dugo poznat u specijaliziranim glazbenim krugovima, objavio je svoj autorski album "Above the Clouds", kojeg je podržala i izdala izdavačka kuća Cantus. To je to, sad je sve jasno? Ma naravno da nije, jer priča tek kreće.

Sve sam znao prije nego što sam čuo Danka i bend uživo, ali onda se dogodio 14th CBC, bend je zasvirao na "stageu" i sve moje sumnje ili predrasude samo su se lagano rasplinule i nestale. I danas, bez ikakve sumnje i razmišljanja, baš kao i tada, mislim da su ovaj bend i ovi glazbenici moralni pobjednici 14th CBC-a, Što nikako ne umanjuje pobjedu i svirku mlade ekipe iz Labina u kategoriji bendova.

Danko Krznarić, glazbenik dobro poznat na domaćoj sceni, svojim autorskim albumom "Above the Clouds" udara neke nove standarde ovoj glazbenoj priči koja je vrlo osobita, vrlo razigrana, i svima nam nudi brdo materijala koji, definitivno, ostavlja jako puno prostora za razmišljanje i daje nam snažnu potvrdu i poruku da se na Danka i njegovu ekipu i glazbu može itekako računati u budućnosti. Duboko vjerujem da će ova ekipa tek pokazati što zna i što to ima u njihovim glazbenim bićima.

Općenito, nikada nije dovoljno prostora niti je baš samo tako lako biti uvjeren da si na pravom putu i da radiš pravu stvar, osobito kada je u pitanju ovaj glazbeni žanr.
Da, ovdje nema "lakih" nota, ova glazbena priča ima svoju vrlo ozbiljnu svrsishodnost, a to je zapravo ono što me posebno veseli.

Albumom "Above the Clouds" bez imalo "up & down" trenutaka njihova glazbena priča u sebi zapravo krije, ali prezentira i eksponira, narastajuću glazbenu progresiju. "Above the Clouds" nije materijal kojim će se netko razbacivati hvalospjevima, ali respekt i spoznaja da ovaj ‘deal’ i ovakav upečatljiv’ dojam zapravo ostavlja tek mali broj domaćih glazbenika koji reproduciraju i njeguju ovakvu glazbenu tematiku, budi veliku nadu i radost u svima nama koji to volimo.

Da mi je netko prije samo nekoliko tjedana rekao da ću imena poput Buddy Guy, Mud Morgafield i mnogih drugih ostaviti po strani i krenuti s prezentacijom albuma "Above the Clouds", glatko bih rekao "no way", ali upravo se to dogodilo. Kako? Zašto? Teško mi je sad odgovoriti, ali duboko sam uvjeren da činim pravu stvar, jerjednostavno ova glazbena priča ima budućnost, a meni je to najvažnije. Provjerite sami zašto stvari baš tako stoje!

Mladen Lončar - Mike

Hits 523

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

IzvještajiStereo MC's – instant povratak u 90-e


Hardcore džumbus u Dva Osam


Vatra nastupila na Burger Festivalu


Nurnberg pohodio Močvaru


Split at Night Jazz Festival - Dan četvrti


Split at Night Jazz Festival - Dan treći


Manu Chao nastupio u Osijeku


Split at Night Jazz Festival - Dan drugi


Nezaboravan glazbeni doživljaj u zelenom perivoju pod okriljem zvijezda


Split at Night Jazz Festival - Dan prvi


Aerodrom i Piloti u Tvornici


Let3 ŠČpektakl na Šalati


Bajaga i Instruktori zatvorili festival S okusom soli


Vlatko Stefanovski na noge digao splitsku publiku


She Wants Revenge u Močvari


IDEM i Svemirko – Pozdrav KSET-u


Vlatko Stefanovski na noge digao splitsku publiku


Kult plave kamenice u Cvjećarni


Gipsy Kings latino ritmovima rasplesali Gripe


u godini 2023. dogodila se jazz berba za pamćenje